Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

2017 (ένα ακόμη) έτος προσδοκιών

Πρωτοχρονιάτικά μηνύματα…_original

 

Τις καθιερωμένες πρωτοχρονιάτικες ευχές, στέλνει η πολιτική ηγεσία του τόπου. Αν και τίποτα δεν προμηνύει οτι το 2017 θα είναι καλύτερο από το έτος που φεύγει, ωστόσο η ελπίδα παραμένει άσβεστη, οτι κάτι καλύτερο περιμένει όλους τους Πιεριείς τη νέα χρονιά που σε λίγες ώρες υποδεχόμαστε.

«Η νέα χρονιά να ανατείλει με χαμόγελο, αισιοδοξία και ελπίδα. Η καλύτερη ευχή για το 2017 είναι η πατρίδα να βγει από τη μεγάλη δοκιμασία. Να ανατάξει δυνάμεις, να εμπνεύσει τις Ελληνίδες και τους Έλληνες», αναφέρει ο βουλευτής Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος ο οποίος εύχεται «Καλή χρονιά σε όλους. Για τον καθένα ξεχωριστά και για την πατρίδα μας.»

Σε κοινό μήνυμα η αντιπεριφερειάρχης και οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Πιερίας, αναφέρουν: «Το 2016 φτάνει στο τέλος του και το Νέο Έτος πλησιάζει. Ας υποδεχτούμε τη νέα χρονιά με αισιοδοξία, δύναμη και ελπίδα, ώστε να καταφέρουμε να ατενίσουμε δυναμικά το μέλλον μας, για εμάς τους ίδιους, αλλά κυρίως για χάρη των παιδιών μας.
Το Νέο Έτος να αποτελέσει για τον καθένα σας απαρχή για νέες επιτυχίες και να σας φέρει πιο κοντά στους στόχους και τις προσδοκίες σας.
Για την πατρίδα μας το 2017 να είναι ένα έτος αναγέννησης και ελπίδας στο οποίο θα καταφέρουμε να θέσουμε γερά θεμέλια για την ανάπτυξη και πρόοδο σε όλους τους τομείς και ένα έτος αγάπης, προσφοράς και αλληλεγγύης του ανθρώπου προς τον άνθρωπο.
Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, οι συνεργάτες μου και εγώ, ως Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, ευχόμαστε καλή και δημιουργική Χρονιά με αγάπη, ατομική και οικογενειακή ευτυχία, δύναμη και αισιοδοξία.»
Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, αναφέρει: «Στο κατώφλι του νέου χρόνου σας απευθύνω τις θερμότερες ευχές μου για υγεία, δύναμη και προκοπή. Υποδεχόμαστε το 2017 με την προσμονή αλλά και με την πεποίθηση, ότι, θα είναι μια χρονιά καλύτερη για τον τόπο μας, αρκεί να πιστέψουμε στις δυνάμεις μας και να εργαστούμε συλλογικά, προκειμένου να κάνουμε τις δυσκολίες, ευκαιρίες.
Η σκέψη μας είναι πρωτίστως, στους νέους ανθρώπους, που καλούνται να επιβιώσουν σε ένα περιβάλλον ολοένα και πιο ανταγωνιστικό. Για τη νέα αυτή γενιά οφείλουμε να εργαστούμε συντονισμένα, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις μίας νέας ελπιδοφόρας αφετηρίας για τον τόπο, με μέλλον και προοπτική.
Είναι επίσης, στον συνάνθρωπό μας, που υποφέρει από ασθένειες, από φτώχεια, από μοναξιά, από έλλειψη αισιοδοξίας. Προς την κατεύθυνση, η αγάπη, η αλληλεγγύη, η κατανόηση και η ανιδιοτελής προσφορά, αποτελούν αξίες διαχρονικές, τις οποίες η κοινωνία μας έχει ανάγκη να επαναφέρει στο προσκήνιο.
Διατηρώντας ισχυρή την πίστη και ζωντανή την ελπίδα, ότι, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα και τις αντιξοότητες των καιρών μπορούμε να τα καταφέρουμε, εύχομαι ολόψυχα , υγεία και ευτυχία σε κάθε σπίτι, σε κάθε οικογένεια.
Καλή και ευλογημένη χρονιά!»
Ο Βαγγέλης Λαγδάρης, δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού, από την πλευρά του, τονίζει για το νέο έτος που έρχεται: «Η απαρχή κάθε νέας χρονιάς διανοίγει τον ορίζοντα των προσδοκιών και συνοδεύεται από πολλές ελπίδες ότι ο καινούριος χρόνος, σε σχέση με αυτόν που φεύγει, θα είναι καλύτερος σε όλα τα ουσιώδη θέματα της ζωής μας. Ωστόσο, μπορεί για λόγους ψυχολογικούς και συμβολικούς οι ευχές να ακούγονται ως βάλσαμο στις καρδιές όλων μας, όμως δεν αρκούν για να αλλάξουν την ατομική και συλλογική μας κατάσταση. Οφείλουμε να μετουσιώσουμε τις ευχές σε πράξεις, τα λόγια σε έργα, την ελπίδα σε πραγματικότητα. Και το σημαντικότερο: να στηρίξουμε όσο μπορούμε τους συνδημότες μας που περνούν δύσκολα και έχουν την ανάγκη μας. Γιατί το πνεύμα αλληλεγγύης και η προσφορά προς τον συνάνθρωπό μας και στο κοινό καλό είναι αυτό που ίσως μετρά πιο πολύ αυτές τις μέρες. Το ίδιο ακριβώς δεσμευόμαστε ως Δημοτική Αρχή: να εντείνουμε τις παρεμβάσεις μας και το έργο μας, ώστε να αντιμετωπίσουμε τα μικρά και μεγάλα προβλήματα και να δημιουργήσουμε τους όρους μιας πιο ποιοτικής καθημερινότητας.
Με την πεποίθηση, λοιπόν, ότι η νέα χρονιά που θα ανατείλει σε λίγο θα φέρει ένα καλύτερο και ελπιδοφόρο αύριο, στέλνω τις πιο θερμές ευχές μου σε όλους σας. Εύχομαι το Νέο Έτος να σας χαρίζει εσωτερική γαλήνη και πληρότητα, υγεία, ευτυχία και κάθε προσωπική και οικογενειακή πρόοδο και ευημερία.»
Με αναφορές στο δύσκολο έτος που φεύγει, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, αναφέρει στο μήνυμά του: «αφήνοντας πίσω άλλη μία δύσκολη χρονιά για τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας αλλά και για όλους τους Έλληνες, μοναδική μας ευχή και ελπίδα είναι το 2017 να είναι η χρόνια που επιτέλους θα υπάρξουν σημάδια ανάκαμψης και ευημερίας στον τόπο.
Με την προσδοκία ότι ο νέος χρόνος δεν θα φέρει μόνο φόρους, δεν θα εξαντλήσει κι άλλο τις αντοχές των Ελλήνων πολιτών, δεν θα κατεβάσει και άλλα ρολά Ελληνικών επιχειρήσεων, δεν θα διώξει κι άλλους νέους στο εξωτερικό.
Με την ελπίδα ότι με πολλή δουλειά, συνεργασία και προσήλωση στους στόχους μας θα δούμε τους κόπους μας να ανταμείβονται.
Χρόνια Πολλά και Καλή Χρόνια σε όλο τον κόσμο, με υγεία και προκοπή στις οικογένειές μας!»