Τα Ολύμπια Νέα

Κοινωνικά

«Τ’ άκουσαν…»

Μέρες γιορτής σε Περιφερειακή Ενότητα και Δήμο Κατερίνης%ce%b11

Με χριστουγεννιάτικες μελωδίες πλημμύρισε, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας την Προπαραμονή των Χριστουγέννων, καθώς οι καλαντάρηδες ξεκίνησαν να καταφθάνουν από το πρωί στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας δημιουργώντας μία ιδιαιτέρως γιορτινή ατμόσφαιρα.

Σύλλογοι και φορείς επισκέφθηκαν την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, στο γραφείο της, προκειμένου να ψάλουν τα κάλαντα και να ανταλλάξουν ευχές για τις Άγιες Ημέρες των Χριστουγέννων. Τα κάλαντα έψαλαν η Φιλαρμονική της 24ης Ταξιαρχίας Λιτοχώρου, το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης και ο Σύλλογος Αηδημητρινών Κατερίνης. Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας υποδέχτηκε με χαρά τους καλαντάρηδες, τραγούδησε μαζί τους τα κάλαντα, τους κέρασε χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα και ευχήθηκε σε όλους Καλά Χριστούγεννα με υγεία, αγάπη, δύναμη και αισιοδοξία. Εγκάρδιες ευχές αντάλλαξε η κ. Σοφία Μαυρίδου και με τους υπαλλήλους των Διευθύνσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, αλλά και με τα παιδιά των υπαλλήλων στην καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που διοργανώθηκε από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας και το Σύλλογο Εργαζομένων της Π.Ε. Πιερίας στη στολισμένη αίθουσα συσκέψεων του Διοικητηρίου. Τα παιδιά διασκέδασαν πλημμυρίζοντας με τις φωνές και τη θετική τους ενέργεια το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, με τη χαρά τους να κορυφώνεται όταν εμφανίστηκαν ο Αϊ Βασίλης, που τους μοίρασε δώρα και εκπλήξεις. Η εκδήλωση έκλεισε με τις ευχές της Αντιπεριφερειάρχη Πιεριάς προς τις οικογένειες των υπαλλήλων της Π.Ε Πιερίας για Καλά Χριστούγεννα και Καλές Γιορτές με υγεία, αγάπη, δύναμη και ευτυχία. Νωρίτερα η κα Μαυρίδου επισκέφθηκε, όπως κάθε χρόνο, τη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης, με τον Περιφερειακό Σύμβουλο Στέφανο Μπιτόπουλο και τους Διευθυντές και Προϊσταμένους της Π.Ε. Πιερίας. Μέσα σε μία ζεστή ατμόσφαιρα μοίρασε δώρα στα παιδιά γεμίζοντας με χαμόγελα τα πρόσωπά τους, ενώ αντάλλαξαν και ευχές για ευτυχισμένα Χριστούγεννα, πάντα με υγεία, χαρούμενες στιγμές και αισιοδοξία. Γιορτινό κλίμα επικράτησε και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπου φιλαρμονικές, μπάντες, χορωδίες, σύλλογοι και φορείς τραγούδησαν παραδοσιακά κάλαντα και αντάλλαξαν ευχές με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα

Στο «Πάρκο των Χρωμάτων» και με φόντο το συντριβάνι – τοπόσημο της πόλης, κάλαντα και παραδοσιακά τραγούδια άκουσε παραμονή Χριστουγέννων, ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, από μέλη χορωδιών, συλλόγων και φορέων.
Ειδικότερα, τα κάλαντα έψαλαν η Φιλαρμονική του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης, η Χορωδία του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος «Ο Άγιος Φώτιος», μουσικά σχήματα των συλλόγων: Μικρασιατών, Θρακών, Λιβαδιωτών, Κρητών «Οι Σταυραετοί», Ηπειρωτών, Αηδημητρινών, χορωδία του Συλλόγου «Νοσταλγοί της Παράδοσης», καθώς και του Ποντιακού Συλλόγου Άνω Αγίου Ιωάννη «Το Άργος».
Μέσα σε μία όμορφη εορταστική ατμόσφαιρα, ο Δήμαρχος, παρουσία μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης, εκπροσώπων φορέων, πολιτών αντάλλαξε ευχές στο πνεύμα των άγιων ημερών, για υγεία, ευτυχία, πρόοδο και δημιουργία.
Επιπλέον, όπως σημείωσε μεταξύ άλλων ο κος Χιονίδης: «Στην Κατερίνη φέτος βάλαμε χρώμα στη ζωή μας και γιορτάζουμε. Γιορτάζουμε όλοι με αξιοπρέπεια στο «Πάρκο των Χρωμάτων», το οποίο δημιουργήσαμε, για να δοθεί σε μικρούς και μεγάλους η δυνατότητα να χαρούμε, καθώς το γεγονός της γεννήσεως του Χριστού, είναι προπάντων χαρά και ευλογία.. Χρόνια πολλά, σε όλους»