Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Το διαχρονικό μήνυμα των Χριστουγέννων

Χριστουγεννιάτικα μηνύματα364378-7391440pftoylgcvp_ph1

«Για τις Άγιες Ημέρες των Χριστουγέννων εύχομαι από καρδιάς στους Πιεριείς και στους απόδημους συμπατριώτες μας, χαρούμενες γιορτές με υγεία, ειρήνη, αγάπη, αισιοδοξία, οικογενειακή ευτυχία και ελπίδα για καλύτερες ημέρες», αναφέρει σε μήνυμά της η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Η κ. Σοφία Μαυρίδου, τονίζει επίσης, οτι «η Γέννηση του Θεανθρώπου να γίνει προάγγελος για μια νέα εποχή ειρήνης, αγάπης, ανθρωπιάς, αλληλεγγύης και προσφοράς. Το μήνυμα των ημερών για αγάπη, ελπίδα και χαρά ας διαδοθεί σε όλο τον κόσμο για να «ζωγραφίσει» ξανά χαμόγελα στα πρόσωπά μας και να γεμίσει με θετικά και αισιόδοξα συναισθήματα την καρδιά μας. Ας ελπίσουμε ότι οι δύσκολες συγκυρίες που βιώνει η πατρίδα μας, να αποτελέσουν παρελθόν και με δύναμη και ενότητα να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για ένα καλύτερο αύριο που αξίζει στην Ελλάδα και τους Έλληνες. Καλά Χριστούγεννα!»

Στο δικό του μήνυμα, ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, αναφέρει: «Η γέννηση του Θεανθρώπου στέλνει το μήνυμα της αισιοδοξίας, της ελπίδας και της πίστης στις καρδιές των ανθρώπων. Ειδικά σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο, που διανύει ο λαός μας, οι συμβολισμοί των Χριστουγέννων θέτουν στο επίκεντρο όλες εκείνες τις αξίες, που θα μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε τη βαθιά οικονομική, κοινωνική και ηθική κρίση. Στο πλαίσιο αυτό, αξίες όπως η αλληλεγγύη, η κατανόηση και η συνεργασία, η κοινωνία μας έχει ανάγκη να τις επαναφέρει στο προσκήνιο. Προς την κατεύθυνση αυτή, Δήμος και Πολίτες, όχι μόνο τις Άγιες αυτές μέρες, αλλά καθημερινά, με επίκεντρο τον άνθρωπο-πολίτη και τις ανάγκες του, αποδεικνύουμε ότι η ανιδιοτελής προσφορά στους ανήμπορους συνανθρώπους μας, είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος, προκειμένου να κάνουμε καλύτερη την ποιότητα ζωής όλων μας. Παράλληλα, στην Κατερίνη φέτος βάζουμε χρώμα στη ζωή μας και γιορτάζουμε. Γιορτάζουμε όλοι με αξιοπρέπεια στο «Πάρκο των Χρωμάτων», το οποίο δημιουργήσαμε, για να δοθεί σε μικρούς και μεγάλους η δυνατότητα να χαρούμε, καθώς το γεγονός της γεννήσεως του Χριστού, είναι προπάντων χαρά και ευλογία. Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου στον καθένα σας ξεχωριστά και στις οικογένειές σας, καλές γιορτές. Γεμάτες φως και ελπίδα. Χρόνια πολλά, καλά Χριστούγεννα!»

Ο δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού, Βαγγέλης Λαγδάρης, στο Χριστουγεννιάτικο μήνυμά του, αναφέρει: «Το χαρμόσυνο γεγονός της Γέννησης του Χριστού, που με τις κοσμοϊστορικές του διαστάσεις συγκλόνισε βαθιά τον κόσμο και άλλαξε τη ροή της ιστορίας και της ανθρωπότητας, αποτελεί σημαντική αφορμή να στρέψουμε το ενδιαφέρον προς τον συνάνθρωπό μας αλλά και στις αιώνιες αλήθειες και αρχές ζωής που όρισε στον κόσμο η ενανθρώπιση του Κυρίου. Ο αγγελικός ύμνος « Δόξα εν υψίστοις Θεώ και επί γης ειρήνη εν ανθρώποις ευδοκία», ας αποτελέσει για όλους μας αξίωμα και προτροπή, ώστε να εκδηλώσουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση, την καλοσύνη και τον ανθρωπισμό μας. Στη σημερινή ιδίως δύσκολη συγκυρία για την πατρίδα μας με τα σοβαρά αδιέξοδα η ανάγκη αυτή γίνεται επιτακτική όσο ποτέ άλλοτε. Χρειάζεται μια νέα γραμμή πλεύσης που θα ανανεώσει το όραμά μας για έναν κόσμο καλύτερο με λιγότερη μοναξιά και περισσότερη φροντίδα και αγάπη για τους άλλους. Με σταθερό προσανατολισμό στην αξία του ανθρώπου, την αυτενέργεια του πολίτη και την κινητοποίηση της κοινωνίας, ας σταθούμε δίπλα στον κάθε συνδημότη μας με περισσότερη κατανόηση για τα προβλήματά του και με ευαισθησία στις πραγματικές του ανάγκες. Εύχομαι η Θεία Γέννηση να χαρίζει σε όλους σας εσωτερική γαλήνη και πληρότητα, υγεία και κάθε προσωπική και οικογενειακή ευτυχία. Καλές γιορτές και Καλή Χρονιά!»

Ο βουλευτής Πιερίας της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Κουκοδήμος, σε μήνυμά του για τα Χριστούγεννα, ευχεται ολόψυχα τα φετινά Χριστούγεννα να αναγεννήσουν το φως της ελπίδας για τη χώρα, για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. «Υγεία, ελπίδα, αλληλεγγύη, πίστη, αγάπη, ευημερία. Οι δυσκολίες να μας ενώσουν, τα εμπόδια να ξεπεραστούν, οι άνθρωποι να χαμογελάσουν ξανά. Εύχομαι σε όλους καλές γιορτές, χαρούμενα Χριστούγεννα και η νέα χρονιά να ξεκινήσει με χαρά και αισιοδοξία. Χρόνια Πολλά», καταλήγει ο βουλευτής Πιερίας

«Η γέννηση του Χριστού ας σημάνει την αρχή για μια καλύτερη ζωή γεμάτη αλήθεια και φως. Θερμές ευχές για όμορφα Χριστούγεννα σε όλο τον κόσμο. Ειδικότερα στους ανθρώπους της αγοράς και του επιχειρείν ευχόμαστε ολόψυχα δύναμη και αισιοδοξία σε αυτές τις δύσκολες εποχές που διανύει ο κλάδος μας. Αυτά τα Χριστούγεννα ας επιλέξουμε προϊόντα και δώρα για τους αγαπημένους μας από την τοπική μας αγορά. Το αξίζει! Χρόνια Πολλά!», αναφέρει στο δικό του μήνυμα προς τα μέλη του Επιμελητηρίου Πιερίας, ο πρόεδρός του Ηλίας Χατζηχριστοδούλου