Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Η μαγεία των Χριστουγέννων συνεχίζεται

Τι θα δούμε (και θα ακούσουμε) στο Πάρκο των Χρωμάτων01

Η μεγαλύτερη Χριστουγεννιάτικη γιορτή συνεχίζεται και αυτή την εβδομάδα στην Κατερίνη. Το «Πάρκο των Χρωμάτων» συνεχίζει καθημερινά να δέχεται εκατοντάδες επισκέπτες, άτομα κάθε ηλικίας, που ζουν μ’ ένα ξεχωριστό τρόπο τη μαγεία των εορτών!

Πρωταγωνιστές αυτής της μεγάλης γιορτής τα παιδιά, που χαίρονται με τη συμμετοχή τους στις δωρεάν δράσεις γεμίζοντας το πάρκο με χαμόγελα και παιδικές χαρούμενες φωνές. Το πλούσιο ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα συνεχίζεται και την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016 από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. Οι μαθητές, θα έχουν την ευκαιρία να κατασκευάσουν χριστουγεννιάτικα στολίδια, ν’ ακούσουνε παραμύθια, να γράψουν γράμμα στον Άγιο Βασίλη, καθώς και να συμμετέχουν σε μια σειρά από ποικίλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Επίσης, το βράδυ της Τρίτης, είναι προγραμματισμένη η συναυλία με το νεανικό μουσικό σχήμα «48 ώρες», το οποίο αναμένεται να ξεσηκώσει το κοινό με τους ρυθμούς του.

Απόψε οι «48 ΩΡΕΣ» στο Πάρκο των Χρωμάτων Στην Κατερίνη θα βρίσκονται την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016 οι «48 ΏΡΕΣ» για μια και μοναδική συναυλία στο «Πάρκο των Χρωμάτων». Το γνωστό νεανικό μουσικό συγκρότημα θα ανέβει στην κεντρική σκηνή στις 20.30 το βράδυ για να ξεσηκώσουν με τους ρυθμούς τους το κοινό της Κατερίνης και όχι μόνο, λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα. Οι «48 ώρες» μας έχουν συνηθίσει σε διασκευές από disco 70’s και 80’s pop με χαρακτηριστικά ακούσματα από Michael Jackson, Madonna, James Brown, Prince, Boney M, έως mainstream, σημερινά κομμάτια που ακούγονται στο ραδιόφωνο. Αναμένεται ακόμη μια μαγευτική βραδιά στο «Πάρκο των Χρωμάτων» της Κατερίνης, όπως άλλωστε έχουμε συνηθίσει από την έναρξη του.

Λίγα λόγια για τις «48 ΏΡΕΣ»
Μία προθεσμία ήταν η αιτία να δημιουργηθεί μία μπάντα. Η προθεσμία ήταν 48ωρη και το συγκρότημα διάλεξε να την χρησιμοποιήσει ως όνομά του. Ήταν Μάιος του 2003 και η πρώτη πρόβα του γκρουπ σε ολοκληρωμένη σύνθεση διακόπηκε από τον εργοδότη-δάσκαλο μουσικής τους, τους με τη φράση: «Παιδιά πρέπει να ανοίξω το μαγαζί οπωσδήποτε μεθαύριο… Έχετε δυο μέρες να ετοιμαστείτε!» Έτσι λοιπόν, μεταξύ αστείου και σοβαρού, βγήκε και το όνομα «48 ΩΡΕΣ». Από εκείνη την ημέρα άρχισε μια συναρπαστική Οδύσσεια με αδιάκοπες συναυλίες, πρόβες, προβληματισμούς και ζυμώσεις, που διαμόρφωσαν τον μετέπειτα ήχο και την εικόνα των «48 ORES». Το συγκρότημα 48 Ώρες έγινε ιδιαίτερα γνωστό από την συμμετοχή του στο X- Factor κατακτώντας την τρίτη θέση.
Το πρόγραμμα εκδηλώσεων των επόμενων ημερών (και μέχρι την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου), όπως ανακοινώθηκε διαμορφώνεται ως εξής:
Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου
18:00-19:00 «Τα Σύγχρονα Χριστούγεννα» θεατρική παράσταση από την Παιδική Θεατρική Οµάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέου Κεραµιδίου (πρώην Εκάβη)
20:00-21:30 Χορωδιακό Σχήµα, ΕΛΜΕ Πιερίας (Κεντρική σκηνή)
Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου
12:00-13:00 Αφήγηση παραµυθιών από τον Θανάση Μαργαρίτη και τους ηθοποιούς τους Θεάτρου Commedia
18:00-20:00 «Το κοριτσάκι µε τα σπίρτα», Μουσικοχορευτική παράσταση (γυµναστήριο Magic Έφη Μαυρίδου) Κεντρική σκηνή
20:30-22:00 «Μουσική Παράσταση», Ποπ και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια µε τους: Χαράλαµπο Βασιλείου, Ορέστη Κεραµιδιώτη, Βίκη Τζιµαπίτη, ∆ιονύση Κουτουζίδη (Κεντρική σκηνή)
Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου
18:00-18:30 «Ο γύρος της µπουγάδας σε 30’ λεπτά», Θέατρο Σκιών µε χάρτινα puppets (Θεατρική Οµάδα GYPSY MOTH) Κεντρική σκηνή
20:00-21:30 «De Profundis» Συναυλία µε την Εστία Πιερίδων Μουσών στην Κεντρική σκηνή.