Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

«Με ψίχουλα δεν μας κοροϊδεύετε»

Τα Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ Πιερίας για τα «δώρα» του πρωθυπουργού%cf%86%cf%89%cf%84%ce%bf-%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%bf%cf%85

 

Την απαίτηση για επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης, επαναφέρουν οι συνταξιούχοι ΙΚΑ και ΟΑΕΕ Πιερίας, με αφορμή το έκτακτο επίδομα προς μερίδα συνταξιούχων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.

Οι συνταξιούχοι της Πιερίας, υποστηρίζουν οτι η συγκεκριμένη «παροχή» είναι «ψίχουλα» και έρχεται σε μια στιγμή που ήδη έχουν αφαιρεθεί από τους συνταξιούχους της χώρας περισσότερα από 3,9 δισεκατομμύρια ευρώ. Αναλυτικά στην ανακοίνωσή τους, αναφέρουν: «Η κυβέρνηση δια του Πρωθυπουργού προκειμένου να κατευνάσει την οργή των συνταξιούχων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, προσπαθεί να μας ρίξει στάχτη στα μάτια, με μερικά ψίχουλα όπως έκαναν και άλλες κυβερνήσεις, από αυτά που έχουν αφαιρεθεί διαχρονικά από τις λεηλατημένες συντάξεις μας. Την στιγμή που έχουν αφαιρεθεί δισεκατομμύρια από τις τσέπες των συνταξιούχων με τις διαρκείς περικοπές. Την 13η, 14η σύνταξη, το ΕΚΑΣ, τις κύριες και επικουρικές μας συντάξεις, την αφαίρεση των μερισμάτων μας. Την στιγμή που μόνο πρόσφατα με την αφαίρεση του ΕΚΑΣ, το κούρεμα σε εφάπαξ, επικουρικές, μας άρπαξαν 700 εκατομμύρια ευρώ. Τη στιγμή που ο προϋπολογισμός για το 2017 προβλέπει αυτόματο κόφτη και αυτοχρηματοδότηση του ασφαλιστικού που το ύψος του φθάνει το 1,6 δις, Την στιγμή που η εξαφάνιση του ΕΚΑΣ για το 2017 πλησιάζει τα 450 εκατομμύρα, που αν λάβουμε υπόψη τις περικοπές από την αύξηση των εισφορών υγείας, τότε η αφαίμαξη φτάνει και ξεπερνά τα 3,9 δισεκατομμύρια ευρώ. Την στιγμή που οι Τράπεζες ανακεφαλαιοποιήθηκαν όχι όμως τα ασφαλιστικά μας ταμεία. Έρχονται να μας πετάξουν πίσω κάποια ψίχουλα και αυτά στην λογική του διαχωρισμού των συνταξιούχων. Δεν θα σταματήσουν εδώ: Έπονται η περικοπή της «προσωπικής διαφοράς» η εξαφάνιση των επικουρικών και επιδομάτων προς χάριν της δεύτερης αξιολόγησης, καθώς η εφαρμογή νέων μέτρων με βάση τα αιματοβαμμένα πλεονάσματα του 3,5% που συζητούν με της τους πέραν του 2018. Η κυβέρνηση πρέπει να γνωρίζει οτι με ψίχουλα δεν ξεγελιώμαστε. -Απαιτούμε τώρα και μπροστά στα Χριστούγεννα να καταβληθούν κανονικά τα δώρα μας στο ακέραιο 13η και 14η σύνταξη. -Απαιτούμε την επαναφορά τους ΕΚΑΣ σε όλους τους δικαιούχους.»