Τα Ολύμπια Νέα

Κοινωνικά

Το Χωριό που μοιράζει… χαρά!

Το πρόγραμμα του Χριστουγεννιάτικου Χωριού του κόσμου, το Σαββατοκύριακο

14786988_1196978870376325_1291048186_o

«Γεμάτο» είναι το πρόγραμμα του Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Κόσμου και αυτό το Σαββατοκύριακο. Στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης, εκατοντάδες εθελοντές έχουν προετοιμάσει μια μεγάλη γιορτή αλληλεγγύης, μένοντας πιστοί στο πραγματικό Πνεύμα των Χριστουγέννων.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής: Σάββατο 18:00 – Κουζίνα της γιαγιάς: Δημόσιο ΙΕΚ Κατερίνης. Σπουδαστές του ΔΙΕΚ από το Τμήμα «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης-Αρχιμάγειρας (Σεφ)» με τον εκπαιδευτή τους κ. Απόστολο Μαλλά μαγειρεύουν νηστίσιμη σούπα λαχανικών. 18:00 – Αυλή: Λύκειο των Ελληνίδων Κατερίνης. Παραδοσιακοί χοροί από παιδικά τμήματα 18:00 – Παραμυθούπολη: «Η Πλούμπω, η Μαλάμω και οι καλικάντζαροι», λαϊκό παραμύθι. Αφήγηση: Έλσα Σφέτσα και Φιλίτσα Τσεντίδου 19:00 – Αυλή: Μορφωτική Ένωση Καταφυγιωτών Κατερίνης. Παραδοσιακοί χοροί από τμήμα ενηλίκων 19:00 – Παραμυθούπολη: Χριστουγεννιάτικα διηγήματα για παιδιά, του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Διαβάζει η Τασούλα Ζωγράφου 20:00 – Παραμυθούπολη: «Μια πίτσα στο διάστημα» – Κουκλοθέατρο του Γιώργου Αντωνιάδη. Ερμηνεύουν: Γιώργος Αντωνιάδης και Βάσω Αγοράτσιου 20:30 – Αράνι: Κιθαριστικά gypsy και ρεμπέτικα Αλέξανδρος Καλλιφατίδης (vocal & guitar), Νάκης Πετρόπουλος (κιθάρα), Γιώργος Νεράτζης (κοντραμπάσο)

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016 18:00 – Κουζίνα της γιαγιάς: Ποντιακός Σύλλογος Κατερίνης «Παναγία Σουμελά». Το τμήμα γυναικών παραδοσιακής κουζίνας του συλλόγου μαγειρεύει στην Κουζίνα της Γιαγιάς μαύρα λάχανα με τα φασόλια για τους επισκέπτες του χωριού που στηρίζουν το Κοινωνικό Παντοπωλείο της ΕΟΔνΠ. 18:30 – Παραμυθούπολη: Παιδική θεατρική παράσταση από την Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας. «Ο Άι-Βασίλης σε μπελάδες», έργο βασισμένο στο παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά «Ο Άι-Βασίλης στη φυλακή με 83 μικρούς αρουραίους». Παίζουν μέλη του συλλόγου (podilatikiapodrasi.gr). 18:30 – Αυλή: Ποντιακός Σύλλογος Κατερίνης «Παναγία Σουμελά». Δεκάδες χορωδοί, μουσικοί και χορευτές του συλλόγου θα παρουσιάσουν πλούσιο ποντιακό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα για όλους. 20:00 – Παραμυθούπολη: Παιδική θεατρική παράσταση από την Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας. «Ο Άι-Βασίλης σε μπελάδες», έργο βασισμένο στο παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά «Ο Άι-Βασίλης στη φυλακή με 83 μικρούς αρουραίους». Παίζουν μέλη του συλλόγου (podilatikiapodrasi.gr). 20:30 – Αράνι: Ροκ μπάντα. Η βραδιά θα κλείσει με πολλή και καλή ροκ μουσική: Κώστας Ζούνζουρας (κιθάρα & φωνή), Νίκος Κατσαμάγκας (κοντραμπάσο), Γιάννης Σαρρής (κρουστά), Σάκης Γατσιός (ηλεκτρική κιθάρα) Από Δευτέρα 19 έως και την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου το χωριό θα είναι ανοιχτό μόνο τα πρωινά, για να δεχτεί στην αυλή του προσφυγόπουλα (πολλά από αυτά “ασυνόδευτα”) από δομές φιλοξενίας της Β. Ελλάδας. Από τις 23 ως τις 30 Δεκεμβρίου θα είναι ανοιχτό κάθε βράδυ 5 ως 10 μ.μ. και θα περιμένει τον κόσμο να στηρίξει με 2 κ. τρόφιμα το Κοινωνικό Παντοπωλείο της ομάδας. Το πρόγραμμα βρίσκεται αναλυτικά στην ιστοσελίδα www.otoposmou.gr (- Χριστουγεννιάτικο χωριό – Ημερήσιο πρόγραμμα) Ευχαριστούμε όλους όσοι στηρίζουν τις δράσεις, τους χορηγούς, τους συλλόγους, τους καλλιτέχνες, τους ηχολήπτες, τους εκπαιδευτικούς, τους εθελοντές και γενικά όλον τον κόσμο που βοήθησε και βοηθάει για την επιτέλεση αυτού του όμορφου έργου. Καλές γιορτές με αγάπη και ειρήνη σε όλον τον κόσμο!