Τα Ολύμπια Νέα

Κοινωνικά

Βραβευμένες ταινίες κάνουν στάση στην Κατερίνη

Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας το Σαββατοκύριακο στην… πόλη μαςkin-lesxi

 

Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, αναγνωρίζοντας την ανάγκη για την περαιτέρω προβολή της ταινίας μικρού μήκους, έχει εντάξει στον ετήσιο προγραμματισμό του τη διοργάνωση προβολών σε πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού. Πρόκειται για τη δράση «Το Φεστιβάλ Ταξιδεύει».

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης δράσης, οι βραβευμένες ταινίες προβάλλονται και στην Κατερίνη, στον 1ο όροφο του Συνεδριακού Κέντρου Κατερίνης, το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, σ’ ένα «μακρύ ταξίδι» επαφής µε το κινηματογραφόφιλο κοινό που κάθε χρόνο αποδεικνύει το ολοένα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον του για τις ταινίες Μικρού Μήκους. Η ώρα των προβολών είναι στις 7 το απόγευμα και η είσοδος για τους σινεφίλ είναι ελεύθερη

Οι ταινίες που θα προβληθούν H οικονομική κρίση και η σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα στην Ελλάδα συνεχίζουν να απασχολούν σταθερά μια μεγάλη μερίδα των νεαρών δημιουργών -είτε ως κεντρικός πυρήνας των ιστοριών τους, είτε ως φόντο σε μια Ελλάδα που δοκιμάζεται: ανεργία, φτώχια, τοκογλυφία, επαγγελματική κατάρρευση, άστεγοι, τράπεζες. Καλύτερη ελληνική ταινία αναδείχτηκε ο «Κύβος» του Αλέξανδρου Σκούρα που απεικονίζει με αμεσότητα και ρεαλισμό, τη βαλτωμένη πραγματικότητα ενός 35άρη του οποίου το μόνο του ταλέντο είναι η εξωπραγματική ταχύτητα που λύνει τον κύβο του Ρούμπικ. Από τα υπόλοιπα βραβεία ξεχώρισαν εκείνο της «Τώνιας Μαρκετάκη» στην αριστουργηματική «Αλεπού» της Ζακλίν Λέντζου (οι έλληνες κριτικοί την αντάμειψαν με το βραβείο της καλύτερης ταινίας), ένα πορτρέτο μιας αλλιώτικης οικογένειας και μαζί μια θαυμάσια ιστορία ενηλικίωσης, το ειδικό βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη «Ντίνος Κατσουρίδης» στο συγκινητικό «Ummi» του Νίκου Αυγουστίδη, το βραβείο σεναρίου στην ευρηματική αλληγορία «Αόρατος» του Κώστα Γεραμπίνη.