Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

«Θα αντιταχθούμε σε εκφοβισμούς και εκβιασμούς εργαζομένων»

Για προφορική εντολή λειτουργίας των παιδικών σταθμών την περίοδο των διακοπών, κατηγορεί το δήμαρχο Κατερίνης ο Άλλος ΔρόμοςOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Προφορική εντολή για λειτουργία των παιδικών σταθμών του Δήμου, υποστηρίζει οτι έδωσε ο δήμαρχος Κατερίνης, σε ανακοίνωσή του ο συνδυασμός «Άλλος Δρόμος», κάνοντας λόγο για παραβίαση εργασιακών σχέσεων και κεκτημένων δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Σύμφωνα με τον «Άλλο Δρόμο» ξαφνικά (Τρίτη και 13) κλήθηκαν, από τον πρόεδρο του ΟΠΠΑΠ σε συνάντηση οι διευθύντριες των παιδικών σταθμών του δήμου Κατερίνης, όπου «με προφορική ενημέρωση, κατόπιν απόφασης του δημάρχου Κατερίνης», δόθηκε εντολή στις διευθύντριες των παιδικών σταθμών του δήμου Κατερίνης να λειτουργήσουν και κατά τις διακοπές των Χριστουγέννων.
Σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας των παιδικών σταθμών της χώρας (ΦΕΚ 497/ 22 Απριλίου 2002 άρθρο 11) οι παιδικοί σταθμοί «κλείνουν» για την εορταστική περίοδο Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς από τις 24 Δεκεμβρίου έως τις 5 Ιανουαρίου.
Ο Άλλος δρόμος, στην ίδια ανακοίνωση κατηγορεί για αυταρχισμό τον δήμαρχο Κατερίνης, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «δίνοντας μαθήματα αυταρχισμού με την παράλογη αυτή απαίτηση, καταστρατηγεί κανονισμούς λειτουργίας και κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα των παιδαγωγών των παιδικών σταθμών.»
Όπως τονίζει ο Άλλος Δρόμος, γνωρίζουν πολύ καλά, ο δήμαρχος Κατερίνης κος Χιονίδης Σάββας, ο πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ κος Παυλίδης Θεόδωρος καθώς και ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΗΚ κος Παπαδημητρίου Μάκης «που ακολούθησε την ίδια τακτική», πως αυτή η εντολή δε μπορεί να σταθεί «γι αυτό άλλωστε και αποφεύγουν να τη δώσουν γραπτά».
«Οι υπάλληλοι του Δήμου, αλλά και οι δημότες της πόλης δε θα επιτρέψουν τέτοιες συμπεριφορές και δε θα ανεχτούν de facto αλλαγές των εργασιακών σχέσεων. Η παράταξη του Άλλου Δρόμου θα αντιταχθεί σε κάθε είδους εκφοβισμούς και εκβιασμούς στους εργασιακούς χώρους του Δήμου», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση, στην οποία καταγγέλλονται τέτοιου είδους ενέργειες. Παράλληλα τους καλεί να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων «κλείνοντας κάθε κερκόπορτα για αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και κεκτημένα δικαιώματα των εργαζομένων» και περιμένει «άμεσα την ανάκληση αυτής της προφορικής εντολής ώστε να επιστρέψει πάλι η κανονικότητα στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.»