Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Τα λεφτά μας ή ρεύμα «γιοκ»!

ΔΕΗ προς ΔΕΥΑΚ1-%cf%86%cf%89%cf%84%ce%bf-%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%bf%cf%85

 

Μηνιαίο «χαράτσι» σε κάθε υδρόμετρο πρότεινε η ΔΕΗ για να εξοφλήσει το χρέος της η ΔΕΥΑΚ. Το χρέος ανέρχεται σε 6,8 εκατομμύρια ευρώ. Ορατός ο κίνδυνος να κατεβάσει διακόπτες η ΔΕΗ και να μείνουν χωρίς νερό οι… Κατερινιώτες

Χωρίς ρεύμα τη ΔΕΥΑΚ και χωρίς… νερό τους καταναλωτές, «απειλεί» οτι θα αφήσει η ΔΕΗ, λόγω του χρέους της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Κατερίνης προς την Επιχείρηση.

Σε ανακοίνωσή της, η ΔΕΗ τονίζει οτι έχει εξαντλήσει κάθε δυνατότητα διαπραγμάτευσης για εξεύρεση κοινώς αποδεκτής λύσης και «ανακοινώνει» οτι θα προχωρήσει σε καταγγελία των συμβάσεων προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας στις παροχές που ηλεκτροδοτούν εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΚ, όπως αντιλιοστάσια. Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, κάνει λόγο για «καθόλα νόμιμη ενέργεια» και ύστατο μέτρο για «να σταματήσει τη συνεχή διόγκωση των τεράστιων οφειλών» Σε ότι αφορά τα προβλήματα που θα προκύψουν για τους καταναλωτές από τη διακοπή στην ηλεκτροδότηση των εγκαταστάσεων της ΔΕΥΑΚ, σημειώνει την αποκλειστική ευθύνη (για τα προβλήματα) είναι της δημοτικής επιχείρησης, ενώ «η μετάθεση ευθυνών δεν τιμά την τοπική αυτοδιοίκηση» Η ΔΕΗ, προχωρά ένα βήμα παραπάνω κατηγορώντας τη ΔΕΥΑΚ για «παρελκυστική τακτική σε κάθε προσπάθεια εξεύρεσης λύσης» και την κατηγορεί οτι αποσκοπεί στην μετακύλιση στην ΔΕΗ του κόστους υδροδότησης των πελατών της. Μάλιστα η ΔΕΗ, αναφέρει οτι η ΔΕΥΑΚ απέρριψε πρότασή της για επιπλέον επιβάρυνση σε κάθε υδρόμετρο με το ποσό του 1,57 ευρώ (μηνιαίως) ώστε να εξοφληθεί το χρέος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΕΗ αναφέρει: «Η ΔΕΗ έχοντας εξαντλήσει κάθε δυνατότητα διαπραγμάτευσης για εξεύρεση κοινώς αποδεκτής λύσης για τη ρύθμιση του υπέρογκου χρέους της ΔΕΥΑ Κατερίνης, το οποίο πλέον προσεγγίζει το ποσό των 6,8 εκατ. €, ανακοινώνει ότι θα προχωρήσει σε καταγγελία των συμβάσεων προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας στις παροχές που ηλεκτροδοτούν τις εγκαταστάσεις της. Η καθόλα νόμιμη αυτή ενέργεια αποτελεί το ύστατο μέτρο που η ΔΕΗ έχει στη διάθεσή της για να σταματήσει τη συνεχή διόγκωση των τεράστιων οφειλών, να διασφαλίσει τα έσοδά της, την ομαλή λειτουργία της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και την ίση μεταχείριση και τα συμφέροντα των πελατών της. Τα όποια τυχόν προβλήματα προκύψουν στην ομαλή υδροδότηση της πόλης αποτελούν αποκλειστική ευθύνη της δημοτικής επιχείρησης. Η μετάθεση των ευθυνών δεν τιμά την τοπική αυτοδιοίκηση. Η ΔΕΥΑ Κατερίνης επί σειρά ετών ακολούθησε παρελκυστική τακτική σε κάθε προσπάθεια εξεύρεσης ουσιαστικής λύσης αποσκοπώντας στην μετακύλιση στην ΔΕΗ ΑΕ του κόστους υδροδότησης των πελατών της. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τη ρύθμιση που προτάθηκε από τη ΔΕΗ, το μηνιαίο ποσό που αντιστοιχεί σε κάθε καταναλωτή/υδρόμετρο, ανέρχεται σε 1,57€. Εκφράζοντας την λύπη μας για την πιθανή ταλαιπωρία των καταναλωτών ευελπιστούμε στην ανταπόκριση των αρμοδίων και στην άμεση διευθέτηση του χρέους.»