Τα Ολύμπια Νέα

Κοινωνικά

«Μια υπέροχη μέρα»

Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνηςperfect-day

 

Με την ταινία του Φερνάντο Λεόν Ντε Αρανόα «Μια υπέροχη μέρα» συνεχίζονται οι προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης Κατερίνης απόψε στις 7:30 και στις 10 το βράδυ. Οι προβολές γίνονται στην αίθουσα 2 του Κινηματογράφου «Ευκαρπίδη»

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Μπενίσιο Ντελ Τόρο, Τιμ Ρόμπινς, Όλγα Κουριλένκο. Δυο εργαζόμενοι μιας ΜΚΟ, ο Μαμπρού και ο Μπι, προσπαθούν να βγάλουν ένα πτώμα από ένα πηγάδι, έχοντας τη βοήθεια του διερμηνέα Νταμίρ και της πρωτάρας Σόφι. Μόνον που στο φλέγον Βοσνιακό έδαφος τίποτα δεν είναι απλό… Η αναζήτηση ενός κομματιού σχοινιού, η άφιξη μιας γυναίκας που έχει ανεξόφλητους ερωτικούς λογαριασμούς με τον Μαμπρού και η χαμένη μπάλα ενός παιδιού, γίνονται οι αφορμές για το ξεδίπλωμα κωμικοτραγικών καταστάσεων με φόντο το σεληνιακό μετεμφυλιακό τοπίο.
Μία ταινία βαθιά αντιπολεμική, με κυρίαρχο το αίσθημα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Το δραματικό κομμάτι της ταινίας με τις εικόνες πολέμου και εξαθλίωσης έρχεται να αντιπαρατεθεί με το χιουμοριστικό κομμάτι και τα δύο εναλλάσσονται επιτυχημένα μέσα από τις ερμηνείες των δύο πρωταγωνιστών. Ο σκηνοθέτης ζουμάρει στα πρόσωπα μιας ομάδας που αγωνίζεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ίδια στιγμή που οι κυβερνητικές αρχές δεν παρέχουν στον κόσμο ούτε τα απαραίτητα και υπό το προσωπείο μιας υποτιθέμενης στρατιωτικής προστασίας, στοχοποιούν αθώους και «υπογράφουν» ανύπαρκτες συνθήκες ειρήνης.