Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Μια αγκαλιά αλληλεγγύης

Άνοιξε το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου, στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνηςk

 

Άνοιξε τις πύλες του το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου το Σάββατο το απόγευμα στην Κατερίνη με την χορωδία παραδοσιακής μουσικής του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, ερμηνεύοντας κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Η πρώτη μέρα, είχε κουκλοθέατρο, αφηγήσεις παραμυθιών, καλλιτεχνικές κατασκευές και παιχνίδια στα σπιτάκια και στην αυλή. Η βραδιά έκλεισε με ροκ μουσική και τους «it’s the special guests» οι οποίοι έβαλαν …φωτιά στο αράνι του Καπνικού Σταθμού ξεσηκώνοντας τον κόσμο!
Χθες οι επισκέπτες του χωριού γεύτηκαν παραδοσιακές γεύσεις και απόλαυσαν χορωδία και χορούς από την Θρακική Εστία Κατερίνης, χόρεψαν με την «Παραδοσιακή ευωχία» και το βράδυ απόλαυσαν μουσική από τους Nouvelles Routes. Φυσικά στην Παραμυθούπολη υπήρχαν αφηγήσεις παραμυθιών, όπως κάθε βράδυ, καθώς και κουκλοθέατρο.
Από σήμερα το πρωί, καθώς και όλα τα πρωινά της εβδομάδας, το Χριστουγεννιάτικο Χωριό θα λειτουργήσει για τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία του νομού μας. Εκτάκτως σήμερα θα ανοίξει και το απόγευμα στις 5 για να στηρίξει τον Τηλεμαραθώνιο Αγάπης της UNICEF με την κάλυψη της ΕΡΤ. «Θα περιμένουμε τους μικρούς φίλους να έρθουν στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης με τα τρίγωνά τους για να πουν τα κάλαντα, να στείλουμε τις ευχές μας στον Αη Βασίλη με το αερόστατο και να φτιάξουμε ένα μεγάλο δέντρο από κουτιά με γάλατα. Σας ευχαριστούμε που στηρίζετε το τις κοινωνικές δομές του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης», καταλήγει το σχετικό κάλεσμα της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Πιερίας