Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Το ΔΩΚ επιστρέφει στην… ομαλότητα

Ο «Άλλος Δρόμος για την Κατερίνη», για τον προϋπολογισμό του Δημοτικού Ωδείου1

Αποφεύγονται τα χειρότερα για το Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης, μετά την έγκριση του προϋπολογισμού του, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Συνδυασμός «Άλλος δρόμος», ο οποίος πολλές φορές το τελευταίο διάστημα είχε επισημάνει τον κίνδυνο να παύσης λειτουργίας τους Ωδείου.

Σε ανακοίνωσή του, την οποία υπογράφουν οι δημοτικοί σύμβουλοι (και μέλη του ΔΣ του ΔΩΚ) Σπύρος Ράδης και Γνωσούλα Χαϊλατζίδου, αναφέρει ο Συνδυασμός: «Πριν λίγες μέρες και με καθυστέρηση πολλών μηνών εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από πρόταση του ΔΣ του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης (ΔΩΚ), ο προϋπολογισμός του οικονομικού έτους 2016, απομακρύνοντας έτσι τους κινδύνους αυτής της καθυστέρησης, κινδύνους που σχετίζονται με την εύρυθμη λειτουργία του ΔΩΚ μιας και η μη σύνταξη για δυο έτη προϋπολογισμού θα οδηγούσε στο σταμάτημα της λειτουργίας του με αυτήν την μορφή που έχει ως τώρα.
Η εξέλιξη αυτή ήταν αποτέλεσμα πολλών πιέσεων και διεργασιών για ζητήματα που από πολύ νωρίς είχαν τεθεί τόσο στο ΔΣ του Ωδείου όσο και με ερωτήσεις μας στο Δημοτικό Συμβούλιο, ερωτήσεις που ποτέ όμως δεν απαντήθηκαν από τους υπεύθυνους.
Η άρνηση της δημοτικής αρχής να συμμορφωθεί με τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις που αφορούσαν στην καταβολή οικονομικών διεκδικήσεων των εργαζομένων, έθεσε σε μεγάλο κίνδυνο τη λειτουργία του Ωδείου απαξιώνοντας τη μεγάλη και σημαντική προσφορά των μουσικών αλλά και συνολικά του δημοτικού ωδείου στα πολιτιστικά πράγματα του τόπου και την εκπαίδευση πολλών μαθητών της πόλης μας.
Η διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του ΔΩΚ, και η ριζική αντιμετώπιση προβλημάτων που σχετίζονται με τη θέρμανση και την καθαριότητα των χώρων που παρατηρήθηκαν το τελευταίο διάστημα είναι ευθύνη της δημοτικής αρχής.
Ελπίζουμε τα προβλήματα του Ωδείου να σταματήσουν εδώ και να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους, ώστε το Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης να συνεχίσει να παράγει πολιτισμό, καθηγητές και μαθητές του να συνεχίσουν να δημιουργούν και να διακρίνονται.»