Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Επειδή τα Χριστούγεννα δεν είναι μόνο διασκέδαση

Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου ζητά τη στήριξη όλων μας2016120401

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο της ΕΟΔνΠ τροφοδοτεί σε μόνιμη βάση 107 οικονομικά ανήμπορες οικογένειες, στις οποίες μεγαλώνουν περισσότερα από 150 παιδιά

Πέρα από την διασκέδαση, ένας από τους βασικούς στόχους του Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Κόσμου στην Κατερίνη, είναι να προσφέρει δωρεάν σε όλα τα παιδιά ένα μικρό παιχνίδι, ένα βιβλίο, ένα γλύκισμα, μέσα σε ένα χαρούμενο και εορταστικό περιβάλλον, μακριά από καταναλωτικά πρότυπα και υπερβολές.

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας σας καλεί να στηρίξετε το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου προσφέροντας κάποιο από τα παρακάτω υλικά: Μεταχειρισμένα παιδικά βιβλία -Μεταχειρισμένα παιχνίδια, κουκλάκια, λούτρινα (να είναι μόνο καθαρά!) -Καυσόξυλα για τις 5 μεγάλες φωτιές της αυλής -Παιδικούς χυμούς φρούτων -Κόκκινο κρασί -Κολοκύθες -Παλιά Χριστουγεννιάτικα δέντρα ή στολίδια -Αχυρόμπαλες -Ισοθερμικές κανάτες (θερμός) Ο Καπνικός Σταθμός είναι ανοιχτός καθημερινά από τις 09:00 έως αργά το βράδυ. Ελάτε να πάρετε μια γεύση από την πιο όμορφη γωνιά της πόλης!

Η Κατερίνα Νικολαΐδου στον «Τηλεμαραθώνιο αγάπης» της UNICEF Η παγκόσμια πρωταθλήτρια κωπηλασίας Κατερίνα Νικολαΐδου θα είναι η επίσημη προσκεκλημένη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας για να εκπροσωπήσει τον νομό μας το βράδυ της Δευτέρας 12 Δεκεμβρίου 2016, στον ετήσιο «Τηλεμαραθώνιο αγάπης» της UNICEF από την ΕΡΤ, ο οποίος φέτος είναι αφιερωμένος στην παιδική φτώχεια. Οι κοινωνικές δομές του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης και το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας και των Γιατρών του Κόσμου έχουν επιλεχθεί από την UNICEF και την ΕΡΤ ως ένας από τους σταθμούς του «Τηλεμαραθώνιου αγάπης» και το βράδυ της Δευτέρας η μαγευτική ομορφιά αυτής της ξεχωριστής γωνιάς της πόλης μας, θα κάνει τον γύρο του κόσμου, προτρέποντας τους πολίτες να ανταποκριθούν στο ανθρωπιστικό κάλεσμα και να ενισχύσουν οικονομικά την προσπάθεια αυτή. «Μαζί με όλα τα παιδιά της πόλης θα χτίσουμε στο κέντρο της αυλής του Καπνικού Σταθμού ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο με κουτιά από γάλα», αναφέρει σε κάλεσμά της η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Πιερίας, σημειώνοντας πως παράλληλα θα κληθούν όλοι οι πολίτες να προσφέρουν λίγα τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο της ΕΟΔνΠ το οποίο τροφοδοτεί σε μόνιμη βάση 107 οικονομικά ανήμπορες οικογένειες, με 35 κιλά τρόφιμα κάθε μήνα, στις οποίες μεγαλώνουν περισσότερα από 150 ανήλικα παιδιά.