Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Μια επιλογή για την Ελλάδα: Εκλογές!

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Άδωνις Γεωργιάδης από την Κατερίνη1

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ζητάει εκλογές επειδή βιαζόμαστε να επιστρέψουμε στην εξουσία, αλλά γιατί η χώρα δεν έχει άλλο χρόνο, υποστήριξε για μια ακόμη φορά ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, εγκαινιάζοντας τα γραφεία της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης στην Κατερίνη.

Το βράδυ της Παρασκευής ο κ. Γεωργιάδης ήταν ο κεντρικός ομιλητής στην τελετής εγκαινίων της ΔΗΜ.Τ.Ο. Κατερίνης, έπειτα από πρόσκληση της Οργάνωσης. Παρόντες στην εκδήλωση, ο βουλευτής του κόμματος Κώστας Κουκοδήμος, πρώην βουλευτές της Πιερίας, πολιτευτές, η αντιπεριφερειάρχης Σοφία Μαυρίδου, ο πρώην Νομάρχης Γιώργος Παπαστεργίου και για ένα διάστημα και ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης. Τον αντιπρόεδρο της ΝΔ καλωσόρισε ο πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Σπύρος Κουλκουδίνας, ο οποίος έκανε μια σύντομη αναφορά στα πεπραγμένα της Οργάνωσης, αλλά και στους στόχους που έχει θέσει για αυτήν.

«Δεν έχουμε περιθώριο να αποτύχουμε» Η ομιλία του κ. Γεωργιάδη ήταν περισσότερο προεκλογική και ιδιαίτερα σκληρή στους χειρισμούς της κυβέρνησης για την οικονομία. Άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα και δεν δίστασε να τους χαρακτηρίσει «πολιτικούς απατεώνες» υποστηρίζοντας οτι σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφεραν να προκαλέσουν τεράστια ζημία στη χώρα. «Εμείς μεταξύ μας θα λέμε αλήθειες. Θα λέμε πράγματα που μπορούν να γίνουν. Και αυτά που θα σας πούμε αυτά θα γίνουν, ο κόσμος να χαλάσει. Γιατί δεν έχουμε το περιθώριο να αποτύχουμε», είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του. Αρχικά ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. αναφέρθηκε στην εσωκομματική διαδικασία για την ανάδειξη προέδρου λέγοντας: «όταν μπήκαμε στην εσωκομματική μας διαδικασία, στην αρχή προεξοφλούσαν ότι η συμμετοχή θα είναι ασήμαντη, μετά λέγανε θα γίνει τέσσερα κομμάτια η Νέα Δημοκρατία από αυτή την εσωκομματική διαδικασία. Και τελικά συμμετείχαν 404 χιλιάδες και θα ήταν πολλοί περισσότεροι αν εμείς είχαμε φροντίσει να έχουμε περισσότερες κάλπες. Όχι μόνο δε διασπάστηκε η Νέα Δημοκρατία αλλά είμαστε περισσότερο ενωμένοι παρά ποτέ και πλέον βλέπουμε μέσα σε ένα χρόνο δημοσκοπήσεις όπως η χθεσινή που παρουσιάζουν τη ΝΔ να προηγείται κατά 16 προσοστιαίες μονάδες. Φυσικά και πιστεύω ότι κυβερνήσεις δεν εκλέγουν οι δημοσκοπήσεις αλλά ο ελληνικός λαός. Αν όμως ένα χρόνο πριν ότι σήμερα θα υπάρχουν δημοσκοπήσεις που θα έχουν τη Νέα Δημοκρατία 16 μονάδες μπροστά θα μου λέγατε «και που να σφίξουν οι ζέστες»! Κι όμως είμαστε εδώ όλοι μαζί, δυνατοί ,ενωμένοι, έτοιμοι να κάνουμε αυτό που πρέπει για τον τόπο.

Για το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Κούβα Ο κ. Γεωργιάδης δεν άφησε ασχολίαστο και το πρόσφατο ταξίδι του πρωθυπουργού στην Κούβα. Αφού πρώτα τον χαρακτήρισε «θαυματοποιό», είπε «Ο άνθρωπος κατάφερε και πήγε- ήρθε στην Κούβα με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος και έκαψε ανά μίλι λιγότερο απ’ όσα καίει ένα “παπάκι” στο δρόμο. Αυτή την εφεύρεση αν την έχει βρει ο κ. Τσίπρας σίγουρα ξεπληρώνουμε όλο το δημόσιο χρέος της χώρας. Για τέτοιους ψεύτες μιλάμε.» Συνεχίζοντας την κριτική του συνολικά στην κυβέρνηση, εξέφρασε τις αμφιβολίες του για το αν υπάρχει προηγούμενο στην πολιτική ιστορία των κρατών, «άνθρωποι που να έχουν υποστεί τέτοιου μεγέθους μετάλλαξη, να έχουν προξενήσει στον τόπο τους σε τόσο σύντομη χρονική περίοδο, τόσο μεγάλη ζημιά και να έχουν και το θράσος να εμφανίζονται σα να μη συμβαίνει τίποτα.

Για τη διαπραγμάτευση Αναφερόμενος στην διαπραγμάτευση που είναι σε εξέλιξη με τους δανιστές μας, είπε οτι ο Αλέξης Τσίπρας έχει το θράσος να λέει ότι ο Κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία μπλοκάρουν την προσπάθεια διαπραγμάτευσης που κάνει για τη διαχείριση του ελληνικού χρέους και για να πετύχει μία καλύτερη συμφωνία. Είναι αυτός που τον Οκτώβριο του 2014 από το βήμα της Βουλής έστελνε μήνυμα στους δανιστές οτι δεν πρόκειται να αναγνωρίσει κανένα σημείο από τη συμφωνία που προσπαθούσε να κλείσει η κυβέρνηση Σαμαρά! Και συνέχισε λέγοντας: Και βέβαια, οι δανειστές μας τον άκουσαν αφού ήξεραν οτι ο Τσίπρας θα προκαλούσε εκλογές με το πρόσχημα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας όπως και το έκανε.

«Αυτοί είναι οι αριστεροί» Συνεχίζοντας, εξαπέλυσε συνολική επίθεση στην αριστερά λέγοντας: Μη λέτε διαρκώς «Είναι αριστεροί αυτοί;» Μα βεβαίως! H σωστή απάντηση είναι «αυτοί είναι οι αριστεροί». Αυτοί που βλέπετε: αυτοί οι ψεύτες, αυτοί οι ανίκανοι οι οποίοι όλες αυτές τις δεκαετίες για όλα είχαν μία μαγική λύση που εμείς δεν ξέραμε. Σε όλα ήξεραν τι να πουν. Το ένα τους βρωμούσε, το άλλο τους πονούσε. Και τώρα που ήρθαν στην εξουσία δείτε τι έκαναν με το Ελληνικό που ο κ. Τσίπρας είχε πει σε τηλεοπτική εκπομπή προεκλογικά ότι αν είναι να πουλήσει το ελληνικό, ας ψηφίσει Σαμαρά καλύτερα.