Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

«Σπάμε τους μύθους»

Το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης για την απεργία της Πέμπτης

%cf%86%cf%89%cf%84%ce%bf-%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%bf%cf%85

Για πρώτη φορά η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στη Θεσσαλονίκη (και όχι στην Κατερίνη). Την Τετάρτη η 24ωρη απεργία των δημοσιογράφων

Το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης με ανακοίνωσή του, καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους και όλους τους πολίτες της Πιερίας που πλήττονται από τις μνημονιακές πολιτικές να πάρουν μέρος μαζικά στην 24ωρη Γενική Απεργία της ΓΣΕΕ την Πέμπτη 8 Δεκέµβρη 2016.

Η «αγωνιστική τους συμμετοχή» στο κεντρικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 11.30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και στην πορεία διαμαρτυρίας που θ’ ακολουθήσει, κρίνεται απαραίτητη, αναφέρει το Εργατικό Κέντρο. «Τα μέτωπα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε είναι πολλά και συνεχή και τα βάρη που ήδη σηκώ¬νουμε στις πλάτες μας δυσβάσταχτα», τονίζεται στην ανακοίνωση, η οποία συνεχίζει αναφέροντας: «Είμαστε για πολλοστή φορά αντιμέτωποι με νέες και παράλογες απαιτήσεις των δανειστών και με επώ¬δυνες αποφάσεις της Κυβέρνησης, που δε λαμβάνουν υπόψη τις ολέθριες συνέπειες σε βάρος της μισθω¬τής εργασίας και της κοινωνίας γενικότερα. Είναι σαφές ότι στοχεύουν πια ευθέως στην καρδιά της εργατικής προστασίας. Θέλουμε τώρα πίσω τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας, γιατί σε εμάς στηρίζεται το μέλλον της χώ¬ρας.» Και καταλήγει: Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, έχουμε μόνον μία επιλογή. Να συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για να μπει οριστικό τέλος στις πολιτικές λιτότητας που κατέστρεψαν κοινωνία και οικονομία. Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, η ενότητα όλων των εργαζομένων και ο κοινός αγώνας, είναι τα δικά μας προαπαιτούμενα για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας. Για ακόμη μία φορά να στείλουμε μήνυμα ξεκάθαρο, ενωτικό και αγωνιστικό. Όχι άλλα βάρη στις πλάτες των εργαζομένων.» Να σημειωθεί οτι η αναχώρηση για τη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης θα γίνει με λεωφορείο, την Πέμπτη 8 Δεκέμβρη στις 10:30 το πρωί από το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης, ενώ δηλώσεις συμμετοχής γίνονται και τηλεφωνικά στο 2351023888.

Την Τετάρτη απεργούν οι δημοσιογράφοι
Εν τω μεταξύ 24ωρη απεργία κήρυξαν για την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου οι δημοσιογραφικές ενώσεις σε όλα τα Μέσα στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης της ΓΣΕΕ στις 8 Δεκεμβρίου για τα επώδυνα προαπαιτούμενα της δεύτερης αξιολόγησης.
Ειδικότερα τα Διοικητικά Συμβούλια των δημοσιογραφικών Ενώσεων και εργαζομένων στα ΜΜΕ, που συμμετέχουν στη Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης που κήρυξε η ΓΣΕΕ στις 8 Δεκεμβρίου 2016, αποφάσισαν τη συμμετοχή τους με την κήρυξη 24ωρης απεργίας σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, την Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016.
Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «τα σκληρά και επώδυνα προαπαιτούμενα της 2ης αξιολόγησης πλήττουν και πάλι το σύνολο του Ελληνικού λαού και ιδιαίτερα τους εργαζομένους στο χώρο του Τύπου. Τσακίζουν τα ασφαλιστικά και τα εργασιακά τους δικαιώματα και θέλουν να ρίξουν στον καιάδα τους ανέργους και τους συνταξιούχους.
Με το Ασφαλιστικό ανοιχτή πληγή και τους πόρους των Ταμείων μετέωρους η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ καλεί όλους τους συναδέλφους να περιφρουρήσουν την απεργία και να διασφαλίσουν την επιτυχία της.
Δηλώνουμε ότι οι εργαζόμενοι στο χώρο του Τύπου δεν θα πάψουμε να αγωνιζόμαστε για τη δικαίωση των αιτημάτων μας, την αξιοπρέπειά μας και την Ελευθεροτυπία.»