Τα Ολύμπια Νέα

Κυριότερες Ειδήσεις

Η οδική ασφάλεια, υπόθεση όλων μας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ακόμη μία δράση για την οδική ασφάλεια στην Κατερίνη1

Παιδιά και ενήλικες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Κατερίνης, αλλά και μέλη τοπικών συλλόγων

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ακόμη μία ενημερωτική δράση πάνω σε ζητήματα σωστής κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας, που έγινε στην Κατερίνη, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας μνήμης θυμάτων τροχαίων ατυχημάτων.

Στη δράση αυτή συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Κατερίνης και μέλη του συλλόγου «Ποδηλατική απόδραση Πιερίας» και της Διασωστικής Ομάδας Πιερίας. Στόχος της δράσης ήταν η εκπαίδευση των παιδιών στην ασφαλή χρήση του ποδηλάτου και στην ορθή αναγνώριση των σημάτων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, αλλά και η ενημέρωση των ενηλίκων που παρακολούθησαν την εκδήλωση, πάνω σε θέματα σωστής οδηγικής συμπεριφοράς. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να οδηγήσουν ποδήλατα σε ειδικά διαμορφωμένη διαδρομή κυκλοφοριακής αγωγής, ενώ παράλληλα μοιράστηκαν ενημερωτικά φυλλάδια σχετικά με την οδική ασφάλεια. Οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν σε φωτογραφική έκθεση του Τμήματος Τροχαίας Κατερίνης, με θέμα τα τροχαία ατυχήματα και τις συνέπειες τους. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.