Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Εγκληματική η ολιγωρία των υπευθύνων

Η Λαϊκή Ενότητα Πιερίας για τον προσφυγικό καταυλισμό στην Πέτραp3

«Έχει γίνει πλέον κανόνας η προχειρότητα και η αδυναμία διαχείρισης του προσφυγικού από την ελληνική κυβέρνηση και τους κατά τόπου αρμοδίους», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα Πιερίας, μετά τις εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας από τον χιονισμένο καταυλισμό προσφύγων στην Πέτρα

Στην ανακοίνωσή της η ΛΑΕ τονίζει πως «Αυτή τη φορά η ολιγωρία οδηγεί σε τραγωδία καθώς οι εναπομείναντες πρόσφυγες, μεταξύ τους και παιδιά, στον καταυλισμό της Πέτρας Ολύμπου βρίσκονται αντιμέτωποι με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνι, συνθήκες που θέτουν άμεσα τη ζωή τους σε κίνδυνο. Οι σκηνές που τους φιλοξενούν και οι υποδομές διαβίωσης δεν μπορούνε να παρέχουν ούτε την ελάχιστη ασφάλεια μέσα σε τέτοιο ψυχρό περιβάλλον. Είναι αδιανόητη η ανικανότητα των υπευθύνων να προβλέψουν την αλλαγή των καιρικών συνθηκών και να ενεργήσουν αντίστοιχα.
Ζητάμε την άμεση μεταφορά τους σε κατάλληλους χώρους με θέρμανση για να μην θρηνήσουμε θύματα. Οποιαδήποτε διαφορετική εξέλιξη θα βαραίνει πολιτικά, ηθικά και ποινικά τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τους παρατρεχάμενούς τους που αυτοδιορίστηκαν «υπεύθυνοι» και τις αρμόδιες αρχές»