Τα Ολύμπια Νέα

Κοινωνικά

Αρχαιολογία και κοινό

Διάλεξη με την αρχαιολόγο και καθηγήτρια του ΑΠΘ Ευ. Βούλγαρη την Παρασκευή στα «Αικατερίνεια»%ce%b1%ce%b9%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%bd%ce%b5%ce%b9%ce%b1-%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b1%ce%b9%ce%bf%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%ba%ce%bf%ce%b9%ce%bd%ce%bf

«Αρχαιολογία και κοινό», είναι το θέμα της ενταγμένης στα «Αικατερίνεια 2016», διάλεξης της αρχαιολόγου και καθηγήτριας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ευαγγελίας Βούλγαρη.

Η εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου και ώρα 11 π.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο, ενώ συνδιοργανώνεται από τον Οργανισμό Πολιτισμού (Ο.Π.Π.Α.Π.) του Δήμου και τη Μορφωτική Ένωση Καταφυγιωτών Κατερίνης. Πτυχές και εκφάνσεις της ταυτότητας της επιστήμης της αρχαιολογίας, όπως αυτή παρουσιάζεται στα σχολικά εγχειρίδια, στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αλλά και όπως διαμορφώνεται στην πράξη, μέσα από την καθημερινή εργασία του επιστήμονα αρχαιολόγου, θα βρεθούν στο επίκεντρο της διάλεξης. Μεταξύ άλλων, στόχος της εκδήλωσης είναι να διαπιστώσουν και να κατανοήσουν οι νεαροί μαθητές – μελλοντικοί φοιτητές και ακαδημαϊκοί πολίτες στη συνέχεια, τους ορίζοντες και της δυνατότητες που τους παρέχει η κατοχή τίτλων σπουδών.