Τα Ολύμπια Νέα

Κοινωνικά

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στο Επισκοπείο Κατερίνης

Την Πέμπτη το βράδυ, μετά τον πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό της Πολιούχου Αγίας Αικατερίνης, μπροστά στο Μητροπολιτικό Μέγαρο Κατερίνης, πραγματοποιήθηκε εορταστική Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση και φωταγώγηση του φυσικού κέδρου που βρίσκεται στην αυλή του Επισκοπείου.

 

Στην εκδήλωση συμμετείχαν τα παιδιά των Κατηχητικών Συνάξεων της Κατερίνης, στελέχη του Κατηχητικού Έργου, μαθητές των πλησιόχωρων σχολείων, 2ου Δημοτικού, 4ου Γυμνασίου και 4ου Λυκείου Κατερίνης καθώς και πλήθος κόσμου.
Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε επίκαιρους εκκλησιαστικούς ύμνους από τη Μικτή Χορωδία του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδας Κατερίνης, χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τη Νεανική Χορωδία Fons Musicalis Αιγινίου και ζωντανή χριστουγεννιάτικη μουσική από την Ορχήστρα πνευστών και κρουστών του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης.
Το δένδρο φωταγώγησε με τηλεχειριστήριο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, βοηθούμενος από έναν μαθητή και μία μαθήτρια της γ΄ γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης.
Στην εκδήλωση παρέστησαν οι Αρχιερείς που την επομένη συμμετείχαν στις εορταστικές εκδηλώσεις της μνήμης της Πολιούχου Αγίας Αικατερίνης και στο Β” Πανελλήνιο Συνέδριο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων. Παρέστησαν επίσης ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης και πολύς κόσμος.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, κατά την έναρξη της εκδήλωσης ευχαρίστησε τους συγκεντρωθέντες για την παρουσία τους. Επίσης, ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους, τόσο για την εορτή της Πολιούχου Αγίας Αικατερίνης αλλά και για την επερχόμενη εορτή των Χριστουγέννων.