Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Απεργιακό «λουκέτο» στους δήμους

Στην Πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ συμμετέχει και η ΠΟΕ-ΟΤΑOLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Δυναμικό παρών αναμένεται να δώσουν στη σημερινή 24ωρη Πανελλαδική απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ και οι υπάλληλοι των δήμων, αντιδρώντας στην υλοποίηση των μέτρων που προβλέπει το 3ο μνημόνιο. Στην απεργιακή κινητοποίηση, συμμετέχουν και οι δημοτικοί υπάλληλοι των τριών δήμων της Πιερίας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση εναντιώνονται στη συνέχιση των νεοφιλελεύθερων πολιτικών σκληρής λιτότητας και από την σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. με την υλοποίηση του 3ου και πιο σκληρού μνημονίου και αντιστέκονται στο καταστροφικό έργο που οδηγεί σε πρωτοφανείς για την Ελληνική κοινωνία απώλειες εισοδημάτων και δικαιωμάτων, καθώς και στο ξεπούλημα του Δημόσιου και Εθνικού πλούτου.
Λένε όχι στον νέο προϋπολογισμό που κατατέθηκε στη Βουλή και προβλέπει νέα φοροκαταιγίδα για να ικανοποιηθούν οι δανειστές, όπως και στην ισοπέδωση των εργασιακών σχέσεων, και ζητούν άμεσα να πραγματοποιηθούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να μην καταρρεύσει στο Κοινωνικό κράτος και οι Δημόσιες υπηρεσίες.
Ειδικότερα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, η επίθεση της συγκυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. είναι απόλυτα στοχευμένη. Μέσω της απαξίωσης των υπηρεσιών και της έλλειψης προσωπικού θέλουν να καταργήσουν τον Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των Ο.Τ.Α. αφού πρώτα ξεπουλήσουν όλες τις προσοδοφόρες υπηρεσίες σε ιδιώτες-εργολάβους μεταφέροντας για ακόμη μια φορά το κόστος στις τσέπες των πολιτών.
Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση μόνο έναν δρόμο έχουν. Αυτόν της ενότητας, της κοινής δράσης και του αγώνα απέναντι στη λαίλαπα των πολιτικών των μνημονίων που έρχονται να σαρώσουν ότι έχει απομείνει όρθιο από το καταστροφικό έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Το μεγάλο στοίχημα είναι η διεκδίκηση της δουλειάς, τους εναπομείναντος μισθού και σύνταξης, της υγειονομικής περίθαλψης. Του δικαιώματος στη ζωή και της εξασφάλισης του μέλλοντος των παιδιών μας. Από τον αγώνα αυτόν δεν πρέπει να απουσιάζει κανείς.»