Τα Ολύμπια Νέα

Κοινωνικά

Να τελειώνουμε με τα εγκλήματα της ασφάλτου

Η Ποδηλατική Απόδραση τίμησε την Ημέρα Θυμάτων Τροχαίων Συγκρούσεων1

 

Περισσότερα από εκατό παιδιά επισκέφθηκαν με τους γονείς τους τη δράση Κυκλοφοριακής Αγωγής που διοργανώθηκε από την Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας στην Πλατεία Δημαρχείου Κατερίνης, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Συγκρούσεων. Στη δράση συμμετείχαν το Τμήμα Τροχαίας Κατερίνης με διανομή ενημερωτικού υλικού καθώς και η Διασωστική Ομάδα Πιερίας με επίδειξη Πρώτων Βοηθειών.

Γονείς και παιδιά ενημερώθηκαν για τον ΚΟΚ και τα σήματα οδικής κυκλοφορίας, φόρεσαν κράνος, ποδηλάτησαν στην αυτοσχέδια ποδηλατική διαδρομή, ζωγράφισαν ποδηλατικά σκίτσα, μίλησαν με το προσωπικό της Τροχαίας, είδαν και δοκίμασαν πρώτες βοήθειες.
Μπορεί το φετινό μήνυμα να ήταν «Χωρίς Δικαιοσύνη δε θα υπάρξει Ειρήνη στους Δρόμους», ωστόσο ο σύλλογος επέλεξε να επικεντρωθεί η δράση στο ζήτημα της πρόληψης, της σωστής και έγκαιρης οδηγικής παιδείας, της προώθησης της κυκλοφοριακής εκπαίδευσης.
Οι τροχαίες συγκρούσεις δεν είναι ατυχήματα, αλλά εγκλήματα στην άσφαλτο, αποτέλεσματα ανθρώπινης αδιαφορίας, που αφορούν είτε στην κακή κατασκευή της οδού είτε στην επικίνδυνη οδήγηση. Για να περιοριστούν τα τροχαία εγκλήματα, δεν βοηθούν τα ευχολόγια και η καταστολή, αλλά πρέπει συντονισμένα να μεταδώσουμε από τις μικρές ηλικίες τις απαραίτητες γνώσεις, προκειμένου μελλοντικά να έχουμε συνειδητοποιημένους πολίτες που θα οδηγούν σωστά, λογικά, ώριμα και με ασφάλεια.
«Ποδηλατώ με ασφάλεια. Ποδηλατώ τηρώντας τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Φορώ τη ζωνη μου. Δεν πίνω αλκοόλ όταν οδηγώ. Δεν παραβαίνω το όριο ταχύτητας. Παρέχω τις σωστές πρώτες βοήθειες σε ώρα ανάγκης», καταλήγει στο μήνυμά της η Ποδηλατική Απόδραση Πιερίας