Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Νότα αισιοδοξίας από το Πάρκο των Χρωμάτων

Ο δήμαρχος Κατερίνης και ο πρόεδρος του ΕΒΕ «παρουσίασαν» το Πάρκο των Χρωμάτων1

Τις βασικές πτυχές του προγράμματος του Πάρκου των Χρωμάτων, παρουσίασαν σε κοινή συνέντευξη τύπου χθες το πρωί, ο δήμαρχος Κατερίνης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας και ο πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ του Δήμου.

Οι κύριοι Χιονίδης, Χατζηχριστοδούλου και Παυλίδης, στάθηκαν ιδιαίτερα στις εκδηλώσεις οι οποίες αν και έχουν επίκεντρο τα παιδιά και τα Χριστούγεννα, στοχεύουν στην «αλλαγή κλίματος» όχι μόνο για τους δημότες της πόλης, αλλά και για τον εμπορικό κόσμο.
Το Πάρκο των Χρωμάτων θα ανοίξει επισήμως στις 2 Δεκεμβρίου. Μπορεί οι κύριες εκδηλώσεις να είναι στο Δημοτικό Πάρκο Κατερίνης, ωστόσο οι διοργανωτές φρόντισαν να «γευτεί» το «εορταστικό κλίμα» όλο το κέντρο, αφού «εκπλήξεις» θα υπάρχουν σε όλο τον πεζόδρομο, στην πλατεία Ελευθερίας, αλλά και στην πλατεία Δημαρχείου.
«Οφείλουμε να δώσουμε λύσεις και ανάπτυξη», ανέφερε στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, ο οποίος τόνισε το γεγονός πως για μια ακόμη φορά Δήμος και Επιμελητήριο συνεργάζονται με κοινούς στόχους.
Βέβαιος για το καλό αποτελέσμα (σε δημότες και αγορά) εμφανίστηκε ο Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, τονίζοντας οτι από την συνεργασία Δήμου και ΕΒΕ «ας παραδειγματιστούν και άλλοι». Αναφερόμενος στο στόχο των εκδηλώσεων, ο κ. Χατζηχριστοδούλου είπε οτι πέρα από τη διασκέδαση και ψυχαγωγία των παιδιών, στόχος είναι και το να δοθεί μια «νότα αισιοδοξίας» στον εμπορικό κόσμο, «ώστε να πάρει δύναμη για να προχωρήσει στη συνέχεια». Ο πρόεδρος του ΕΒΕ εκτίμησε οτι το εμπορικό κέντρο της πόλης «δεν θα θυμίζει σε τίποτα το κέντρο των προηγούμενων ετών» και σ’ αυτό θα συμβάλει πέρα από το Πάρκο των Χρωμάτων και οι προγραμματισμένες (καθημερινές) εκδηλώσεις σε όλο τον πεζόδρομο.
Ως μια ευκαιρία να δούμε ένα διαφορετικό πάρκο, χαρακτήρισε τις εκδηλώσεις (και όσα ωραία προετοιμάζονται στο Δημοτικό Πάρκο) ο Θόδωρος Παυλίδης. «Θα ήταν αδιανόητο, αν σ’ αυτήν την προσπάθεια δεν συμμετείχε ο ΟΠΠΑΠ είπε, εκφράζοντας την πεποίθηση οτι όλα θα είναι έτοιμα στις 2 Δεκεμβρίου, ημέρα επίσημης έναρξης των εκδηλώσεων.
Το πρόγραμμα στα μέσα ενημέρωσης παρουσίασε ο κ. Χιονίδης, ο οποίος σημείωσε οτι η είσοδος (και η έξοδος) στο Πάρκο των Χρωμάτων θα είναι δωρεάν, ενώ ελάχιστο θα είναι το αντίτιμο (2,5 ευρώ) για το παγοδρόμιο, την παγοτσουλήθρα και το καρουζέλ. «Στο Πάρκο των Χρωμάτων, ήδη στήνονται κατασκευές που θα μπορούν οι επισκέπτες να καθίσουν ή να φέρουν μαζί τους, το καφέ ή το αναψυκτικό τους, χωρίς να χρειάζεται να ξοδέψουν ούτε ένα ευρώ» είπε χαρακτηριστικά.
Μια σειρά δωρεάν δράσεων για παιδιά (και μεγάλους) έχουν ήδη προγραμματιστεί και οι εργασίες για τις υποδομές που θα τις φιλοξενήσουν είναι σε εξέλιξη.
Κατά την διάρκεια λειτουργίας του Πάρκου των Χρωμάτων, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν:
Τις τέσσερις θεατρικές σκηνές, στις οποίες κάθε μέρα (από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και από τις 5 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ), θα παρουσιάζονται διαδραστικά παραμύθια από το Θεατρικό Εργαστήρι του Θανάση Μαργαρίτη. Τα παραμύθια είναι: «Η Φρικαντέλα η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα», «Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει το αστεράκι», «Ο Καρυοθραύστης» και «Το Πνεύμα των Χριστουγέννων»
Επίσης, οι πρόσκοποι της Κατερίνης υπόσχονται να μας ταξιδέψουν στη «Χώρα του Ποτέ», στο καράβι του Capten Hook, στο κρησφύγετο του Πίτερ Παν «σε…μια χώρα γεμάτη περιπέτεια και εξερεύνηση!»
Στις παιδικές δράσεις επίσης εντάσσονται Οι μικροί δημιουργοί (σπιτάκι κατασκευών), Τα τσιράκια του Αϊ Βασίλη (σπιτάκι face painting), Μια φορά κι έναν καιρό (σπιτάκι αφήγησης), Γράμμα στο Βόρειο Πόλο (σπιτάκι για το γράμμα στον Αϊ Βασίλη), Ταχυδρομείο, Αστερούπολη-Ευχούπολη (μαθαίνουμε τα άστρα, βλέπουμε το ταξίδι του Αϊ Βασίλη και κάνουμε την ευχή μας για το νέο έτος) και ο κύκλος των Χρωμάτων (δίνουμε χρώμα στα δέντρα)
Να σημειωθεί οτι επισήμως το άναμμα του Δέντρου του Πάρκου, θα γίνει στις 2 Δεκεμβρίου από το Δήμαρχο Κατερίνης στις 8 το βράδυ. Προηγουμένως (την Τρίτη 29 Νοεμβρίου) θα γίνει το «Άναμμα του Εμπορικού Κέντρου» με συναυλία από το συγκρότημα «48 ώρες» στην Κεντρική πλατεία της πόλης