Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Πρότυπο το ειδικό σχολείο Κατερίνης

Επίσκεψη του βουλευτή Θ. Φορτσάκη στο Ειδικό Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο1

Ο Βουλευτής Επικρατείας και πρώην Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, επισκέφθηκε με δική του πρωτοβουλία το Ειδικό Σχολείο Κατερίνης, με την ιδιότητα του Συντονιστή Μορφωτικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας.

Στις εγκαταστάσεις του Ειδικού Σχολείου Κατερίνης στη Γανόχωρα, τον κ. Φορτσάκη, τον οποίο συνόεδευε το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος Λευτέρης Μωυσιάδης, υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γανόχωρας κ. Γιάννης Μαντονίτσας, όπως επίσης η Διευθύντρια του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου κ. Σύλβια Δεληγιαννίδου και η Διευθύντρια του Ειδικού Νηπιαγωγείου κ. Λίτσα Ρέκκα. Ο Συντονιστής Μορφωτικών Υποθέσεων ενημερώθηκε από το Δήμαρχο Κατερίνης για το έργο προϋπολογισμού ύψους 4.565.000 ευρώ που χρηματοδοτήθηκε εξολοκλήρου από το ΕΣΠΑ, ενώ ξεναγήθηκε στο τριώροφο κτίριο, συνολικής επιφάνειας 2.424 τετρ. μ. και επιφάνειας κάλυψης του διδακτηρίου 1.136 τετρ. μ., το οποίο διαθέτει αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, έξι αίθουσες διδασκαλίας και νηπιαγωγείων, γραφεία εκπαιδευτικών και κοινωνικής λειτουργού, ειδικό χώρο φαγητού. Επίσης, χώρους για εργαστήρια, εργοθεραπευτή, ψυχολόγο, λογοθεραπευτή κ.ο.κ.. Ο κ. Φορτσάκης μετά την ξενάγηση δήλωσε εντυπωσιασμένος και εξέφρασε στο Δήμαρχο Κατερίνης τα συγχαρητήριά του τόσο για την πρωτοβουλία όσο και για την επιτυχή ολοκλήρωση και λειτουργία του σχολείου το οποίο χαρακτήρισε πρότυπο για όλη την Ελλάδα. Ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Σάββας Χιονίδης μετά το πέρας της ξενάγησης δήλωσε: Το Ειδικό Σχολείο είναι ένα κομμάτι το οποίο το οφείλαμε στα άτομα με αναπηρίες και στις οικογένειές τους και στους οποίους βέβαια οφείλουμε ακόμη περισσότερα. Όσο τέλεια και αν υλοποιήσουμε οτιδήποτε πάντα είμαστε σε θέση να κάνουμε ένα βήμα παραπέρα. Προσπαθούμε με όλες τις δυνάμεις να καλύψουμε αυτές τις υποχρεώσεις της κοινωνίας στα άτομα με αναπηρίες. Είμαστε όλοι εμείς στον Δήμο Κατερίνης, που σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε αυτό το εγχείρημα, οι δάσκαλοι, οι γονείς των παιδιών, πραγματικά ευτυχείς, καθώς καταφέραμε την περσινή χρονιά να λειτουργήσει αυτό το υπέροχο σχολείο, το οποίο ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια και ολοκληρώθηκε έγκαιρα και εντός του χρονοδιαγράμματος που είχε τεθεί. Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο πρώην Πρύτανης του ΕΚΠΑ είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και με το διδακτικό προσωπικό του σχολείου με τους οποίους είχε μια σύντομη συζήτηση για θέματα λειτουργίας του σχολείου.

Ο κ. Φορτσάκης, επισκέφθηκε και το Δημαρχείο του Δήμου Δίου – Ολύμπου στο Λιτόχωρο, όπου τον υποδέχτηκε ο Δήμαρχος. Ο Κώστας Δημόπουλος, ενημέρωσε τον συντονιστή μορφωτικών υποθέσεων της ΝΔ για τις προτεραιότητες που έχουν τεθεί αναφορικά με την τουριστική ανάπτυξη με όχημα την πολιτιστική και φυσική κληρονομιά της περιοχής. Ο βουλευτής Επικρατείας δήλωσε “μαγεμένος” από την περιοχή και υποσχέθηκε στο Δήμαρχο ότι θα επαναλάβει πολύ σύντομα την επίσκεψή του για να ανέβει στον Όλυμπο, ενώ εξέφρασε το θαυμασμό του για τη συμμετοχή του Δήμου Δίου – Ολύμπου στην έκθεση των γλυπτών του Δίου που πραγματοποιήθηκε πριν λίγους μήνες στο Ωνάσειο της Νέας Υόρκης στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, με πρωτοβουλία του Προέδρου του μουσείου της Ακρόπολης και καθηγητή αρχαιολογίας κ. Δημήτρη Παντερμαλή.

Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Συγκινημένος από το φιλανθρωπικό έργο και την σταθερή στήριξη που παρέχει διαχρονικά η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνα στην τοπική κοινωνία, δήλωσε ο κ. Θεόδωρος Φορτσάκης κατά την συνάντηση που είχε με τον Μητροπολίτη κ.κ. Γεώργιο στα γραφεία της Μητρόπολης. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ενημέρωσε λεπτομερώς τον Συντονιστή Μορφωτικών Υποθέσεων της ΝΔ για τις ποικίλες δράσεις και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η τοπική εκκλησία προς αυτήν την κατεύθυνση, ενώ στη συνέχεια αναπτύχθηκε μια ουσιαστική συζήτηση που αφορούσε θέματα της Εκκλησίας.