Τα Ολύμπια Νέα

Κοινωνικά

«Χωρίς Δικαιοσύνη δε θα υπάρξει Ειρήνη στους Δρόμους»

Εκδηλώσεις μνήμης από την Ποδηλατική Απόδραση για τα θύματα τροχαίων ατυχημάτων%ce%b7%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%b1-%ce%bc%ce%bd%ce%b7%ce%bc%ce%b7%cf%83-2016-%ce%b1%cf%86%ce%b9%cf%83%ce%b15c

Για άλλη μια χρονιά, την Κυριακή 20 Νοεμβρίου, θα τιμηθεί η Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Εγκλημάτων και Συγκρούσεων στην πόλη της Κατερίνης.

Μέσα από μια σειρά δράσεων κυκλοφοριακής αγωγής από την Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας, αλλά και επίδειξης πρώτων βοηθειών από τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας, θα επιχειρηθεί να διαδοθεί το μήνυμα της ασφαλούς οδήγησης, αλλά και της βελτίωσης των υποδομών, για την ασφάλεια πεζών και οδηγών. Παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού θα έχουν την ευκαιρία να ποδηλατήσουν σε μια αυτοσχέδια Διαδρομή Κυκλοφοριακής Αγωγής, να γνωρίσουν σήματα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να δώσουν χρώμα σε ποδηλατικά σκίτσα, να ενημερωθούν για το πώς να ποδηλατούν σωστά και με ασφάλεια. Σύμφωνα με πληροφορίες του συλλόγου SOS Τροχαία Εγκλήματα, ο οποίος απαρτίζεται κυρίως από μέλη οικογενειών που έχουν θρηνήσει θύματα σε τροχαία σύγκρουση, τα τελευταία 20 χρόνια έχουν χάσει τη ζωή τους 31.385 άτομα. Ο ΟΗΕ έχει αναγνωρίσει παγκοσμίως την ημέρα αυτή, υπερασπίζοντας τα δικαιώματα των θυμάτων και πρωτίστως τη μνήμη τους. Κεντρικό μήνυμα της φετινής ημέρας μνήμης, «Χωρίς Δικαιοσύνη δε θα υπάρξει Ειρήνη στους Δρόμους». Η Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας επιλέγει φέτος σε συνεργασία με τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας να αναδείξουν την βαρύτητα της Παγκόσμιας Ημέρας Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Συγκρούσεων, τονίζοντας το κομμάτι της Κυκλοφοριακής Παιδείας, αλλά και του ορθού χειρισμού των θυμάτων σε τροχαίες συγκρούσεις. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Δημαρχείου από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.