Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Θεματικό, θεαματικό και… Χριστουγεννιάτικο

29 Νοεμβρίου η πόλη «φοράει» τα Χριστουγεννιάτικά τηςimg_0229

Αποφασισμένοι να πετύχει το εγχείρημα του Θεματικού Χριστουγεννιάτικου Πάρκου, δηλώνουν η δημοτική αρχή και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο

Το δικό τους θεματικό Χριστουγεννιάτικο Πάρκο ή όπως θα λέγεται «Πάρκο χρωμάτων» θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν οι Κατερινιώτες (και όχι μόνο). Ο δήμος Κατερίνης, βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη επιχειρώντας να προσθέσει, όσο δεν πρόσθεσε όλα τα προηγούμενα χρόνια, χρώμα στην εορταστική Χριστουγεννιάτικη περίοδο του 2016.

Το πάρκο της Κατερίνης, «ντύνεται» Πάρκο των Χρωμάτων (καθόλου δύσκολο για την έτσι κι αλλιώς πολύχρωμη φυσιογνωμία του) και ο Δήμος ευελπιστεί οτι θα εξελιχθεί στο κέντρο των φετινών Χριστουγέννων για όλη την Κατερίνη. Εκτός από το Πάρκο, Χριστουγεννιάτικο χρώμα αναμένεται να αποκτήσει ο πεζόδρομος (και οι κάθετοί του) η πλατεία δημαρχείου και βέβαια η πλατεία Ελευθερίας. Σύμφωνα με το πρόγραμμα την πρώτη «γεύση» για ότι θα ακολουθήσει μέχρι τις 6 Ιανουαρίου 2017, οι Κατερινιώτες θα την πάρουν το απόγευμα της 29ης Νοεμβρίου, ημέρα που η πόλη θα είναι έτοιμη να φωταγωγηθεί, φορώντας τα Χριστουγεννιάτικά της.
Το μεσημέρι της Δευτέρας, ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, η δημοτική σύμβουλος του Άλλου Δρόμου Αλεξάνδρα Νταρλαγιάννη, ο επικεφαλής της Νέας Εποχής Νίκος Μακρίδης και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Κυριακίδης, παρέθεσαν κοινή συνέντευξη τύπου, όπου αναφέρθηκαν (με θερμά λόγια) στο εγχείρημα. Είναι η πρώτη φορά, που στο σύνολό του το Δημοτικό Συμβούλιο «ενεργοποιείται» τόσο έντονα για να φέρει σε πέρας ένα σχέδιο, ο σχεδιασμός του οποίου έχει ξεκινήσει να υλοποιείται εδώ και πολλούς μήνες.
Για την κοινή απόφαση των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, μίλησε ο δήμαρχος Κατερίνης, υπογραμμίζοντας πως πρόθεση του είναι να γίνει «κάτι δυναμικό και αναπτυξιακό», που θα ξεπεράσει τα όρια της πόλης. Ο κ. Χιονίδης, μίλησε για ένα πρόγραμμα «πραγματικά ενδιαφέρον», που περιλαμβάνει καθημερινές παραστάσεις, σε 4 παιδικές σκηνές καθόλη τη διάρκεια λειτουργίας του Πάρκου των Χρωμάτων. Επίσης, Στις 30 και πλέον μέρες λειτουργίας του Πάρκου (2 Δεκεμβρίου με 6 Ιανουαρίου), περιλαμβάνονται περισσότερες από 30 συναυλίες (στην συντριπτική τους πλειοψηφία από τοπικά σχήματα και καλλιτέχνες), ενώ στο Πάρκο θα εγκατασταθούν, παγοδρόμιο, καρουζέλ, τρενάκι, αλλά και οικίσκοι (ιδιοκτησίας του Δήμου) οι οποίοι θα παραχωρηθούν σε συλλόγους και φορείς.
Το πάρκο της Κατερίνης, αναμένεται να μετατραπεί σε πάρκο χρωμάτων (και μελωδιών), περιμένοντας μικρούς και μεγάλους να το επισκεφθούν και να «συγχρονιστούν» με το πνεύμα των Χριστουγέννων. «Στόχος μας είναι, να διασκεδάσουν όχι μόνο οι μικροί, αλλά και οι μεγάλοι», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος «και όλα αυτά δωρεάν, αφού δεν θα υπάρχει εισιτήριο»
«Η ψυχαγωγία των δημοτών, αποτελεί υποχρέωση και του Δήμου», ανέφερε η δημοτική σύμβουλος Αλεξάνδρα Νταρλαγιάννη, εκφράζοντας την ικανοποίησή της, που «ένα πάγιο αίτημα των δημοτών υλοποιείται». Η κ. Νταρλαγιάννη διαβεβαίωσε οτι ο συνδυασμός, όπως μέχρι σήμερα, έτσι και στη συνέχεια, θα στηρίξει την πρωτοβουλία.
Κάλεσμα σε όλους τους Κατερινιώτες να «σταθούν κοντά στην προσπάθεια», απεύθυνε ο Νίκος Μακρίδης. «Δεν μπορούσαμε να πούμε όχι, σε μια τέτοια προσπάθεια, άλλωστε η δημιουργία ενός Χριστουγεννιάτικου Πάρκου, ήταν και στο πρόγραμμα του συνδυασμού μας», είπε ο κ. Μακρίδης, εκφράζοντας την άποψη πως τα χρήματα που δαπανά ο δήμος για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία «θα γυρίσουν ξανά στην πόλη.»
«Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να πετύχει το εγχείρημα» διαβεβαίωσε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Κυριακίδης, ο οποίος «άδραξε» την ευκαιρία να σημειώσει οτι (το όλο εγχείρημα) είναι μια καλή αφορμή «για να δούμε οτι μ’ αυτόν τον τρόπο, δηλαδή δρώντας όλοι μαζί, μπορούμε να λύσουμε αποτελεσματικά πολλά προβλήματα που απασχολούν την πόλη»
«Η δημιουργία του Πάρκου των Χρωμάτων, είναι δουλειά πολλών μηνών», είπε από την πλευρά της η δημοτική σύμβουλος Ροδή Ελευθεριάδου. «Θέλαμε να δώσουμε διαφορετική κατεύθυνση, από εκείνη που έχουν άλλα Χριστουγεννιάτικα Χωριά», είπε, υπογραμμίζοντας πως οι δράσεις που έχουν επιλεγεί και θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια λειτουργία του Πάρκου των Χρωμάτων, «έχουν θεατροψυχαγωγική κατεύθυνση, ώστε τα παιδιά να μην ψυχαγωγούνται μόνο, αλλά και να εκπαιδεύονται.»
«Το συγκριτικό πλεονέκτημα του Πάρκου των Χρωμάτων, είναι το φυσικό τοπίο στο οποίο θα στηθεί», ανέφερε το μέλος της Ομάδας Εργασίας Χάιδω Παπαχατζή.
Αξίζει να σημειωθεί οτι ήδη το Πάρκο των Χρωμάτων έχει τη δική του ιστοσελίδα (parkoxromaton.gr), όπου όλοι μπορούν να ενημερωθούν για τις «κατευθύνσεις» των εκδηλώσεων και των δράσεων. Παράλληλα, όσοι επιθυμούν, μπορούν να παρέχουν εθελοντικά τη βοήθειά τους. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Τζούλη Χιονίδη (μέλος της Ομάδας Εργασίας του Πάρκου των Χρωμάτων) «ακόμη και η διάθεση μιας ώρας από κάποιον που μπορεί, θα είναι πολύ σημαντική»