Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Πώς θα αντιμετωπιστούν οι ενστάσεις;

Ερώτηση βουλευτών της Ν.Δ. για τις μετεγγραφές φοιτητώνkrithria-meteggrafes

Το ζήτημα των ενστάσεων φοιτητών για την μετεγγραφή τους σε άλλη πόλη, θέτουν με ερώτημά τους στον Υπουργό Παιδείας βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ αυτών και ο Κώστας Κουκοδήμος.

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επικεντρώνουν στον τρόπο με τον οποίο σκοπεύει (αν σκοπεύει) να αντιμετωπίσει το υπουργείο το θέμα των ενστάσεων, για εκείνους τους φοιτητές που συγκεντρώνουν 4 ή 5 ή και περισσότερα μόρια, καθώς και σε τι ενέργειες θα προχωρήσει το Υπουργείο, ώστε να ικανοποιηθούν οι ενστάσεις για εκείνους τους φοιτητές, που αντιμετωπίζουν πραγματικό πρόβλημα.
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, έχει ως εξής: «Πρόσφατα ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα μετεγγραφών των φοιτητών για το Ακαδημαϊκό έτος 2016-2017. Σύμφωνα με αυτά, πολλές αιτήσεις φοιτητών για μετεγγραφή που συγκέντρωσαν 4 ή 5 ή και περισσότερα μόρια δεν έγιναν δεκτές. Ως συνέπεια είναι ιδιαίτερα υψηλός ο αριθμός των ενστάσεων. Αξίζει προσοχής ότι σύμφωνα με τον νόμο Ν. 4332/2015(ΦΕΚ 76 Α΄) προκειμένου να λάβει 4 ή περισσότερα μόρια ένας φοιτητής, προέρχεται από τρίτεκνες ή πολύτεκνες οικογένειες με χαμηλό εισόδημα, οι οποίες συντηρούν επιπλέον σπίτια λόγω παιδιών (αδερφών) που σπουδάζουν σε διαφορετικές πόλεις. Σε άλλες δε περιπτώσεις πάσχουν (οι ίδιοι ή τέκνα αδέρφια ή γονείς ή σύζυγοι) από σοβαρά προβλήματα υγείας έχοντας πιστοποιημένη από ΚΕ.Π.Α αναπηρία 67% και άνω, ή από παθήσεις που αναφέρονται στο παράρτημα της υπ’ αριθμ. Φ.151/17897/Β6/2014 (Β΄ 358) ΚΥΑ.
Είναι προφανές ότι οι φοιτητές που υπάγονται στις παραπάνω κατηγορίες, εάν δεν γίνει δεκτή η ένστασή τους για μετεγγραφή, ουσιαστικά είναι καταδικασμένοι να διακόψουν τις σπουδές τους, παρόλο που πέτυχαν στις εξετάσεις. Δηλαδή ουσιαστικά ακυρώνετε την επιτυχία τους και αναιρείτε τα όνειρα και τις προσδοκίες τους.
Με βάση τα παραπάνω ερωτάστε κύριε Υπουργέ:
-Με ποιο τρόπο σκοπεύετε να αντιμετωπίσετε το θέμα των ενστάσεων των φοιτητών που συγκεντρώνουν 4 ή 5 ή και περισσότερα μόρια;
-Σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσετε ώστε να ικανοποιήσετε τις ενστάσεις των φοιτητών που έχουν πραγματικό πρόβλημα;
-Εφόσον γίνει δεκτή η ένστασή τους, πως θα διασφαλίσετε ώστε οι παραπάνω φοιτητές να μην αποκλειστούν από τη διαδικασία αίτησης δωρεάν στέγασης και σίτισης στις σχολές που θα μετεγγραφούν;»