Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Ανοίγει νέος κύκλος συγχωνεύσεων;

«Στο πόδι» δάσκαλοι και εκπαιδευτικοί της Πιερίας%ce%b5%ce%b9%ce%ba%cf%8c%ce%bd%ce%b10367

Με τη φράση «στο ίδιο έργο θεατές» ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, «υποδέχθηκε» την πρόσκληση που έστειλε προς διευθυντές δημοτικών και νηπιαγωγείων του νομού, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης η οποία αφορά «τις μεταβολές-συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων»

Με ανακοίνωσή του ο ΣΕΠΕ Πιερίας, καλεί δασκάλους και νηπιαγωγούς να κάνουν δική τους υπόθεση την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και να μην γίνουν συνένοχοι σε «αντιεκπαιδευτικές πολιτικές», ξεκαθαρίζοντας οτι δεν πρόκειται να δεχθεί καμία «σύμπτυξη-συγχώνευση» σχολείων και τμημάτων.
Όπως τονίζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε «Ο κύκλος των συγχωνεύσεων που ξεκίνησε το 2010 καλά κρατεί. Το Υπουργείο Παιδείας προχωράει και πάλι σε νέες μεταβολές σχολείων, για το σχολικό έτος 2017-18 με βάση την εγκύκλιο που απέστειλε στις Δ/νσεις Π.Ε. και Δ.Ε. Η νέα αντιεκπαιδευτική επίθεση έχει στόχο την παραπέρα προώθηση του «νέου» νηπιαγωγείου-σχολείου-γυμνασίου-λυκείου, την παραπέρα υποβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και της μόρφωσης των παιδιών.
Έχοντας την εμπειρία από τις προηγούμενες συγχωνεύσεις που οδήγησαν σε χάσιμο οργανικών θέσεων, μετακινήσεων, υποχρεωτικών μεταθέσεων, διαθεσιμότητας και απόλυσης, χρέος της εκπαιδευτικής κοινότητας είναι να υπερασπιστεί και να αγωνιστεί για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων με κριτήριο το συμφέρον των παιδιών και το δικαίωμα όλων στη μόνιμη-σταθερή δουλειά.
Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Πιερίας με αφορμή τα έγγραφα που στάλθηκαν από τον Διευθυντή Εκπαίδευσης Πιερίας προς τους Προϊσταμένους-νες Νηπιαγωγείων, τους Διευθυντές και Προϊσταμένους-νες Δημοτικών Σχολείων για τη συμμετοχή τους σε συνάντηση με θέμα «τις μεταβολές-συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων» καθιστά σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δε θα επιτρέψει τη διάλυση του δημόσιου σχολείου που απορρέει από τις μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζονται τα τελευταία χρόνια.
Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να κάνουν δική τους υπόθεση την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και να μη γίνουν συνένοχοι σ’ αυτές τις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές.»
Οι Εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, διεκδικούν:
-Καμία σύμπτυξη-συγχώνευση σχολείων και τμημάτων. Καμιά οργανική χαμένη!
-Μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των κενών.
-15 νήπια-προνήπια ανά νηπιαγωγό και δάσκαλο Α και Β τάξης. 20 μαθητές ανά δάσκαλο στις υπόλοιπες τάξεις του Δημοτικού.
-Ίδρυση νέων νηπιαγωγείων και σχολείων.
-Ενιαία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση υψηλού επιπέδου, με βάση τις κατακτήσεις της επιστήμης και της τεχνολογίας, για όλα τα παιδιά.
-Λέμε όχι στις νέες συγχωνεύσεις. Να μη γίνουν τα σχολεία μας απρόσωπα μεγαθήρια, εχθρικά για εμάς και τα παιδιά μας, καταλήγει η ανακοίνωσή τους.