Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

«Στηρίζω» με έργα!

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Φίλων ΑΜΕΑ «Στηρίζω» και του Συνεταιρισμού Ράδιο Ταξί Κατερίνης1

Με τα χρώματα του Συλλόγου «Στηρίζω» το ειδικό όχημα για την μετακίνηση των ΑΜΕΑ του Euro Taxi στην Κατερίνη

Με πρωτοβουλία τού Συλλόγου Γονέων – Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ «ΣΤΗΡΙΖΩ» αλλά και του Συνεταιρισμού ΡΑΔΙΟ ΤΑΞΙ Κατερίνης (EURO TAXI), εκδήλωση ευαισθητοποίησης, αγάπης και αλληλεγγύης σε άτομα με αναπηρίες πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Ιερού Ναού Αγίου Χριστοφόρου, στην περιοχή Θρακιώτικα Κατερίνης. Με την πρωτοβουλία τους ο Σύλλογος «ΣΤΗΡΙΖΩ» και ο Συνεταιρισμός ΡΑΔΙΟ ΤΑΞΙ Κατερίνης διαβεβαίωσαν ότι ενώνουν πιο έντονα τις δυνάμεις τους με σκοπό όχι μόνο τη συνέχιση των προσπάθειών τους για ευαισθητοποίηση και άλλων πολιτών αλλά και την προώθηση ενός καλύτερου μέλλοντος στα Άτομα με Αναπηρίες.

Το ΒΑΝ τού Συνεταιρισμού ΡΑΔΙΟ ΤΑΞΙ Κατερίνης με τα χρώματα και τα μηνύματα του Συλλόγου «ΣΤΗΡΙΖΩ» Η εκδήλωση άρχισε με ομιλία τού Προέδρου τού Συνεταιρισμού ΡΑΔΙΟ ΤΑΞΙ Κατερίνης, Γιώργου Παρθενίδη, και ολοκληρώθηκε με ομιλία τής Προέδρου τού Συλλόγου Γονέων – Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ «ΣΤΗΡΙΖΩ», Γεωργίας Παπαδοπούλου – Κατσαλή. Παρόντες ήταν επίσης μέλη τού Δ.Σ. τού Συλλόγου «ΣΤΗΡΙΖΩ» καθώς και τρεις οδηγοί τού Συνεταιρισμού ΡΑΔΙΟ ΤΑΞΙ Κατερίνης και συγκεκριμένα ο Παντελής Κλιάνης, μέλος τού Δ.Σ. και Υπεύθυνος ΑμεΑ, ο Χάρης Σαββίδης αλλά και ο Χρήστος Συρανίδης, όλοι τους οδηγοί μεταφοράς ΑμεΑ. Μάλιστα, έξω από την αίθουσα ήταν σταθμευμένο και το ειδικό όχημα (ΒΑΝ) που χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια ο Συνεταιρισμός ΡΑΔΙΟ ΤΑΞΙ Κατερίνης προκειμένου να εξυπηρετεί και να μεταφέρει άτομα με αναπηρία τα οποία είναι καθηλωμένα σε αναπηρικό καρότσι. Όπως ανακοίνωσε ο κ. Παρθενίδης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, το ΒΑΝ του Συνεταιρισμού ΡΑΔΙΟ ΤΑΞΙ Κατερίνης λαμβάνει πλέον τα χρώματα του Συλλόγου «ΣΤΗΡΙΖΩ», προβάλλει το λογότυπο του Συλλόγου και διαδίδει παντού μηνύματα ελπίδας και αισιοδοξίας για το μέλλον των Ατόμων με Αναπηρίες, μηνύματα όπως: «Προσπαθώ Κάθε Μέρα» ή «Αν Ήσουν Εγώ»! Το εν λόγω όχημα έχει ειδικό αυτόματο μηχανισμό που «κατεβαίνει» και παραλαμβάνει το αναπηρικό καρότσι. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτό το ειδικό όχημα είναι το πρώτο πανελλαδικά που ο Συνεταιρισμός ΡΑΔΙΟ ΤΑΞΙ Κατερίνης (EURO TAXI) έθεσε σε κυκλοφορία πριν από κάποια χρόνια.

Πρωτοβουλία Αγάπης και Αλληλεγγύης Την πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης, αγάπης και αλληλεγγύης σε άτομα με αναπηρίες, που οργάνωσαν ο Σύλλογος «ΣΤΗΡΙΖΩ» και το ΡΑΔΙΟ ΤΑΞΙ Κατερίνης, αγκάλιασαν ο Ιερός Ναός Αγίου Χριστοφόρου τής Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, η Αντιπεριφέρεια Πιερίας, ο Δήμος Κατερίνης, ο Ποδοσφαιρικός Σύλλογος «Ατρόμητος Κατερίνης» αλλά και η Γυναικεία Ποδοσφαιρική Ομάδα «Νεφέλες», η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα και ο Ερυθρός Σταυρός Κατερίνης, γονείς και κηδεμόνες ΑμεΑ καθώς και πολίτες τής Κατερίνης και της Πιερίας. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και μίλησαν ο Εφημέριος της Ενορίας Αγίου Χριστοφόρου Κατερίνης, Αιδεσιμότατος π. Σωκράτης Ξενίδης ως εκπρόσωπος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Κίτρους κ. Γεωργίου, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου καθώς επίσης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κατερίνης Γιώργος Ίτσιος και Πιπίτσα Μακρίδου – Παρτσαλίδου οι οποίοι εκπροσωπούσαν τον Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη. Παραβρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος του «Ατρομήτου Κατερίνης» Γιώργος Κατσιούλας, η Πρόεδρος της Γυναικείας Ποδοσφαιρικής Ομάδας «Νεφέλες» Συμέλα Σιδηροπούλου, κ.ά.

Γιώργος Παρθενίδης: Ο Συνεταιρισμός ΡΑΔΙΟ ΤΑΞΙ Κατερίνης έχει και κοινωνικό πρόσωπο! Στην έναρξη της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού ΡΑΔΙΟ ΤΑΞΙ Κατερίνης (EURO TAXI), Γιώργος Παρθενίδης, επισήμανε μεταξύ άλλων: «Ο Συνεταιρισμός ΡΑΔΙΟ ΤΑΧΙ Κατερίνης δεν έχει μόνο επαγγελματικό πρόσωπο, έχει και κοινωνικό πρόσωπο. Αυτό, λοιπόν, το κοινωνικό του πρόσωπο δείχνει σήμερα για μια ακόμη φορά. Από σήμερα, το ΒΑΝάκι τού Συνεταιρισμού θα έχει τα χρώματα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων «ΣΤΗΡΙΖΩ». Το λογότυπο που κοσμεί το αυτοκίνητό μας είναι ένα μήνυμα αισιοδοξίας, ένα μήνυμα ζωής που αντικατοπτρίζει όλες τις προσπάθειες, τις αγωνίες, τις φιλοδοξίες και τις επιδιώξεις τού Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων «ΣΤΗΡΙΖΩ», των Γονέων και Κηδεμόνων που προσπαθούν να δώσουν ένα καλύτερο αύριο στα παιδιά τους».

Ο Εφημέριος της Ενορίας Αγίου Χριστοφόρου Κατερίνης, Αιδεσιμότατος π. Σωκράτης Ξενίδης, στον δικό του χαιρετισμό ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ο Συνεταιρισμός ΡΑΔΙΟ ΤΑΞΙ Κατερίνης δείχνει, για άλλη μια φορά, το κοινωνικό του πρόσωπο σε μια ευαίσθητη κοινωνική ομάδα. Όλοι μας πρέπει να είμαστε ευαισθητοποιημένοι με τα ειδικά παιδιά. Εύχομαι ο Θεός να δίνει δύναμη και κουράγιο στους γονείς ώστε να μπορούν να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των παιδιών αυτών. Τέτοιες πρωτοβουλίες όπως αυτή του Συνεταιρισμού ΡΑΔΙΟ ΤΑΞΙ Κατερίνης δίνουν δύναμη και κουράγιο στους γονείς και στα παιδιά αυτά για να συνεχίζουν τον αγώνα τους και την προσπάθειά τους».