Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Με 8+1 αιτήματα στους δρόμους

Πορεία διαμαρτυρίας μαθητών του 2ου ΕΠΑΛ Κατερίνης1

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χθες το πρωί μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Κατερίνης, ζητώντας την ικανοποίηση μιας σειράς αιτημάτων, που δεν άπτονται μόνο της αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας αλλά και της Αυτοδιοίκησης.

 

Αρχικά οι μαθητές του σχολείου συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας και στη συνέχεια με πορεία κατευθύνθηκαν στο Δημαρχείο Κατερίνης και στην Αντιπεριφέρεια Πιερίας, όπου επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους

Η χθεσινή πορεία διαμαρτυρίας αποτελεί την πρώτη κίνηση διεκδίκησης, αφού σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν οι μαθητές, εξετάζουν το ενδεχόμενο ακόμη πιο δυναμικών μορφών κινητοποίησης.

Στο κείμενο που παρέδωσαν σε Δήμο Κατερίνης και αντιπεριφέρεια Πιερίας, οι μαθητές αναφέρουν μεταξύ άλλων:

-Λείπουν βιβλία ειδικότητας πανελλήνιων μαθημάτων. Τα βιβλία πρέπει να μας δοθούν άμεσα για την καλή και εύκολη λειτουργία του μαθήματος (τομείς Υγείας και Πληροφορικής).

-Ζητάμε εδώ και χρόνια ένα πεζόδρομο από το σχολείο μας έως τα πρώτα φανάρια προς Γαλαξία, γιατί έρχονται παιδιά με ποδήλατα και στο σχόλασμα φεύγουν με τα πόδια και κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητά τους.

-Δεν υπάρχει καμία σήμανση που να καθορίζει στους οδηγούς να προσέχουν (Τα φανάρια είναι πολύ ψηλά και οι οδηγοί δεν σταματούν στο κόκκινο).

-Υπόστεγο στο πίσω μέρος του σχολείου διότι τις μέρες που βρέχει τα παιδιά που βρίσκονται στο προαύλιο βρέχονται (έχουμε ήδη ένα μικρό υπόστεγο αλλά αυτό δεν αρκεί διότι είμαστε το μεγαλύτερο σχολείο και δεν χωράνε τα παιδιά).

-Το Ειδικό σχολείο πρέπει να μεταφερθεί σε δικό του κτίριο διότι δεν χωράμε εμείς στις αίθουσές μας και κάνουμε μαθήματα σε εργαστήρια, αλλά και τα ίδια τα παιδιά από το Ειδικό Σχολείο χρειάζονται τους δικούς τους χώρους για την καλή λειτουργία και των δύο σχολείων.

-Τα λεωφορεία να μας φέρνουν το πρωί έγκαιρα στο σχολείο παίρνουν έγκαιρα στο σχόλασμα. Όλα τα λεωφορεία να καθορίζουν στις ταμπέλες τους πού πάνε. Επίσης να μην σταματούν πάνω στο δρόμο αλλά να μπαίνουν από μπροστά προς τα πίσω και να μας περιμένουν. Η στάση η οποία έχουμε δεν έχει καμία κάλυψη από βροχές, ήλιο και αμάξια.

-Ζητάμε μία μεγαλύτερη στάση η οποία να κλειστεί από το πίσω μέρος για να μην βρεχόμαστε τον χειμώνα και το καλοκαίρι να μας προστατεύει από τον ήλιο. Επίσης και δύο παγκάκια.

-Πρέπει στις τουαλέτες να επισκευαστούν τα χαλασμένα καζανάκια και οι βρύσες που δεν λειτουργούν διότι δημιουργείται εστία μόλυνσης και κινδυνεύει η υγεία των μαθητών.

-Πάσο και για το αστικό αλλά και για το υπεραστικό ΚΤΕΛ για τα παιδιά από τα χωριά.