Τα Ολύμπια Νέα

Κοινωνικά

Έδωσαν κουβέρτες, πήραν χαμόγελα!

Παραδόθηκε ανθρωπιστική βοήθεια στη δομή φιλοξενίας προσφύγων «Πέτρας Ολύμπου»1

Πέρα από κάθε προσδοκία ήταν η ανταπόκριση των κατοίκων της Πιερίας στην πρωτοβουλία της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας για συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τα προσφυγόπουλα της δομής φιλοξενίας «Πέτρας Ολύμπου».

Μέσα σε διάστημα (μόλις) τεσσάρων ημερών συγκεντρώθηκε μεγάλη ποσότητα παιδικών τροφών, ειδών κουζίνας και κουβερτών στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης. Το Σάββατο, όλη αυτή η «βοήθεια», μεταφέρθηκε με δύο τρέιλερ στην Πέτρα Ολύμπου και μετά από συνεννόηση με την στρατιωτική διεύθυνση της δομής, διανεμήθηκε σε 85 οικογένειες που διαμένουν στο κέντρο φιλοξενίας.
Τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας συζήτησαν με τους εκπροσώπους των προσφύγων της δομής και συμφώνησαν, κατά την διάρκεια λειτουργίας του «Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Κόσμου», 450 παιδιά ηλικίας 3 έως 10 ετών να επισκεφτούν το Καπνικό Σταθμό Κατερίνης και να φιλοξενηθούν στο πλαίσιο των πρωινών εκδηλώσεων του Χωριού από 19 έως 22 Δεκεμβρίου 2016.
Τα παιδιά, ζήτησαν από τους Εθελοντές, μπάλες και ήδη στον Καπνικό Σταθμό, όσοι επιθυμούν μπορούν να αφήσουν μια μπάλα. Όσες συγκεντρωθούν, θα προωθηθούν στην Πέτρα, ως δώρο στα παιδιά.
Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας με ανακοίνωσή της, ευχαριστεί θερμά τους πολίτες της Πιερίας για την διαρκή στήριξη των δράσεων της και την εμπιστοσύνη με την οποία την περιβάλουν τόσα χρόνια.