Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Με έμφαση στον συντονισμό

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Δήμου Κατερίνης ενόψει του χειμώνα1

Σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Δ. Κατερίνης (ΣΤΟ), με θέμα «τον σχεδιασμό και τις δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων και χιονοπτώσεων-παγετού, κατά τη χειμερινή περίοδο 2016-2017», πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή υπό την προεδρία του αντιδημάρχου Κατερίνης και υπεύθυνου για θέματα πολιτικής προστασίας, Δημήτρη Βαϊνά.

Στη σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Κατερίνης, συμμετείχαν εκπρόσωποι της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Υ/Χ Σκάλας Κατερίνης, της Π.Ε. Πιερίας, πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, εκπρόσωποι των εμπλεκομένων υπηρεσιών και φορέων, των εθελοντικών οργανώσεων κ.α.
Κατά τη διάρκεια της συζητήθηκαν θέματα, που αφορούν στο σχεδιασμό -οργάνωση της χειμερινής περιόδου, με έμφαση στο συντονισμό των δράσεων των εμπλεκόμενων φορέων, για την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
Όπως σημείωσε μεταξύ άλλων, ο κος Βαϊνάς «οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης έχουν προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες, με επίκεντρο την επικαιροποίηση του μνημονίου ενεργειών, διαθέτουν τις απαραίτητες υποδομές- εξοπλισμό και γενικότερα βρίσκονται σε ετοιμότητα με τα μηχανήματα και το έμψυχο δυναμικό, για την επίλυση οιουδήποτε προβλήματος προκύψει».
Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των φορέων και εθελοντικών οργανώσεων ενημέρωσαν, για τον σχεδιασμό και την ετοιμότητά τους, σχετικά με την αντιμετώπιση των προβλημάτων, που, ενδεχομένως προκληθούν από ακραία καιρικά φαινόμενα.