Τα Ολύμπια Νέα

Κυριότερες Ειδήσεις / Τοπικά Νέα

Οι επιτυχίες θέλουν θυσίες!

Κατερίνα Νικολαΐδου:kentriki

Τρεις περίπου μήνες πέρασαν από τότε που η Κατερινιώτισσα παγκόσμια πρωταθλήτρια κωπηλασίας, Κατερίνα Νικολαΐδου, συμμετέχοντας στον τελικό τού διπλού σκιφ γυναικών μαζί με τη Σοφία Ασουμανάκη, καταλάμβανε την 4η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες τού Ρίο, στη Βραζιλία. Ωστόσο, όπως δήλωσε εκείνη τη μέρα (11/8/2016) ο Ολυμπιονίκης Κώστας Κουκοδήμος, αν και 4η στη φετινή Ολυμπιάδα η Κατερίνα Νικολαΐδου, παρέμεινε και παραμένει πρώτη στις καρδιές των Πιεριέων!

Η Κατερίνα Νικολαΐδου είναι η αγαπημένη μας αθλήτρια όχι μόνο επειδή έχει κερδίσει, μέχρι στιγμής, αρκετά μετάλλια, αλλά και επειδή ταυτόχρονα πρόκειται για μια πρωταθλήτρια με απλότητα, σεμνότητα και ήθος, για μια πρωταθλήτρια που τιμά τα ελληνικά χρώματα και τη γνήσια ελληνική αθλητική παράδοση συμμετέχοντας στο διεθνές αθλητικό στερέωμα.

Είναι η πρωταθλήτρια που κάθε φορά όταν έρχεται η στιγμή να ανέβει στο υψηλότερο βάθρο της επιτυχίας, δαφνοστεφανωμένη και με το μετάλλιο στο στήθος, είναι πλημμυρισμένη από δάκρυα χαράς κατά τη στιγμή της ανάκρουσης του Εθνικού μας Ύμνου.

Στη συνέντευξη που ακολουθεί, η Κατερίνα Νικολαΐδου ανοίγει διάπλατα την καρδιά της στην «ΕΠΤΑ» και μιλά με γοητευτική απλότητα για τους επόμενους στόχους της, για τους ετήσιους πανευρωπαϊκούς και παγκόσμιους αγώνες, για τον κορυφαίο στόχο που είναι η επόμενη Ολυμπιάδα του Τόκυο, αλλά και για τις θυσίες που είναι ανάγκη να κάνει ένας αθλητής ή μια αθλήτρια ώστε να μπορεί να αγγίζει ή να εξασφαλίζει επιτυχίες.

Μιλά για το πώς από αθλήτρια κολύμβησης έγινε κωπηλάτισσα, μιλά με αγάπη για τον πατέρα της και την οικογένειά της, για τον Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης, για τον προπονητή της Γιώργο Μπικογιάννη, μιλά όμως και με ειλικρίνεια για τη συναθλήτριά της Σοφία Ασουμανάκη.

Τολμά και θίγει το τεράστιο ζήτημα της χρήσης απαγορευμένων ουσιών στον αθλητισμό ενώ ζητά και την αυστηροποίηση των σχετικών ρυθμίσεων. «Προτιμάω», λέει, «να κοιμάμαι τα βράδια ηττημένη αλλά με ήσυχη τη συνείδησή μου γνωρίζοντας ότι έδωσα το 100% των δυνατοτήτων μου στον αγώνα, παρά να έχω στο σπίτι μου ένα μετάλλιο που θα ντρέπομαι μέσα μου καν να το αντικρίσω».

Στο κλείσιμο αυτής της συνέντευξης η Κατερίνα Νικολαΐδου δεν παραλείπει να στείλει και ένα «μεγάλο ευχαριστώ σε όλους» τούς Πιεριείς αλλά και στον καθένα ξεχωριστά για την αγάπη που εισπράττει καθημερινά, γεγονός που, όπως τονίζει, «αποτελεί τεράστια ψυχολογική δύναμη για εμένα για να μπορέσω να συνεχίσω την προσπάθεια μου». Ελπίζει δε να είναι γερή «και να υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες» ώστε να μπορέσει να ανταποδώσει κι εκείνη αυτή την αγάπη «φέρνοντας ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες τα επόμενα χρόνια»!

Ολόκληρη η συνέντευξη της Κατερίνας Νικολαΐδου στην «ΕΠΤΑ» έχει ως εξής:

 

epta1-1

 

Η συνέντευξη με την Κατερίνα Νικολαΐδου

 

«ΕΠΤΑ»: Τέσσερα χρυσά, πέντε αργυρά και ένα χάλκινο, σύνολο 10 μετάλλια. Είναι τα μετάλλια που σου απονεμήθηκαν έως τώρα για συμμετοχές σου στην κωπηλασία σε αγώνες παγκόσμιους, ευρωπαϊκούς και μεσογειακούς. Όπως είναι γνωστό, μετάλλια έχεις εξασφαλίσει και σε πανελλήνιο επίπεδο. Για όλα αυτά τα μετάλλια είσαι άξια συγχαρητηρίων, ωστόσο για μια παγκόσμια πρωταθλήτρια και μάλιστα σε νεαρή ηλικία, όπως εσύ, μάλλον δεν φτάνουν. Το ερώτημα είναι, τι άλλο να περιμένει ακόμη η Πιερία και η Ελλάδα από εσένα; Ποιες άλλες επιτυχίες να αναμένουμε;

Κατερίνα Νικολαΐδου: Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τα καλά σας λόγια. Όντως, το σύνολο των μεταλλίων σε συνδυασμό με την ηλικία μου ακούγονται αρκετά αισιόδοξα. Ωστόσο για την επίτευξη αυτών των επιτυχιών βρίσκομαι από μικρή στον πρωταθλητισμό και χρειάστηκαν πάρα πολλές ώρες προπονήσεων και θυσίες.

Όσον αφορά το τι άλλο να περιμένει η Πιερία και η Ελλάδα από εμένα, το μόνο σίγουρο και για το οποίο μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι θα συνεχίσω να δίνω το 100% του εαυτού μου όπως έκανα όλα αυτά τα χρόνια. Αναμφίβολα, έπειτα από τις διακρίσεις που αναφέρατε και έπειτα και από τη φετινή 4η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας, κύριος στόχος είναι η κατάκτηση ενός ολυμπιακού μεταλλίου στην επόμενη Ολυμπιάδα. Από εκεί και πέρα, παραμένουν πάντα μόνιμοι στόχοι τα ετήσια παγκόσμια και πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

 

«ΕΠΤΑ»: Στην Ολυμπιάδα τού Ρίο, εσύ και η Ασουμανάκη, ήρθατε στην 4η θέση. Δεν θεωρούμε ότι αυτό ήταν μια μικρή επιτυχία. Μάλιστα, ο Πιεριέας Ολυμπιονίκης Κώστας Κουκοδήμος στο μήνυμά του προς εσένα, εκείνη την ημέρα, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είσαι Ολυμπιονίκης και να το χαρείς. 4η στο Ρίο, πρώτη στις καρδιές μας. Μπράβο κορίτσι μου!». Μίλησέ μας, λοιπόν, για εκείνη τη μέρα. Ποια αισθήματα σε χαρακτήριζαν πριν και μετά τον αγώνα; Ποια τα αισθήματά σου σήμερα δυόμισι μήνες μετά;