Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Η κυβέρνηση αναδιανέμει τη μιζέρια της

Η αυτοδυναμία της ΝΔ είναι ρεαλιστικό στόχος, υποστήριξε από την Κατερίνη η Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου

1

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου ήταν ομιλήτρια σε εκδήλωση που διοργάνωσε το πρωί της Κυριακής το Τμήμα Γυναικών της ΝΟΔΕ Πιερίας, μιλώντας για θέματα πολιτικής επικαιρότητα, αλλά και αναπτύσσοντας πτυχές του προγράμματος του κόμματός της για έξοδο από την κρίση.

Η κ. Ασημακοπούλου, δεν απέφυγε να σχολιάσει τον πρόσφατο ανασχηματισμό, κάνοντας λόγο για «μια ανακύκλωση του ίδιου φθαρμένου πολιτικού υλικού», υποστηρίζοντας οτι η ιδεοληψία και η ανικανότητα της κυβέρνησης Τσίπρα, δεν μπορεί να οδηγήσει τη χώρα, παρά σε χειρότερα. «Δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών, οι οποίοι στενάζουν κάτω από το βάρος της υπερφορολόγησης, νοικοκυριά και επιχειρήσεις», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας οτι η εναλλακτική πρόταση είναι «να φύγει και να έρθει μια κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τη συμφωνία αλήθειας και ένα διαφορετικό μείγμα πολιτικής, που θα δώσει προοπτική και ελπίδα στον κόσμο.» Σχολιάζοντας τον προϋπολογισμό, εκτίμησε οτι θα υπάρξουν «ενδεχομένως» αλλαγές, αφού η νέα αρμόδια υπουργός. Συνεχίζοντας, το σχόλιό της, υποστήριξε οτι πλέον ο ίδιος ο προϋπολογισμός, καταρρίπτει όλη την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης για την πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης. «Παράδειγμα, στη σελίδα 56, η κυβέρνηση δια στόματος κ. Τσακαλώτου, παραδέχεται οτι το PSI ήταν ευεργετικό για τη χώρα», είπε χαρακτηριστικά. «Το ζητούμενο στην παρούσα συγκυρία είναι η παραγωγή πλούτου, είναι η ανάπτυξη», υπογράμμισε η κ. Ασημακοπούλου, συμπληρώνοντας πως η ανάπτυξη θα έρθει μόνο μέσα από την ιδιωτική πρωτοβουλία, την επιχειρηματικότητα «και όσο δεν εφαρμόζονται πολιτικές σ’ αυτήν την κατεύθυνση, θα συνεχίζει να γίνεται αυτό που κάνει η παρούσα κυβέρνηση, δηλαδή να αναδιανέμει την φτώχεια και τη μιζέρια.»

Όσον αφορά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, δήλωσε οτι δεν μπορεί να ξέρει το πότε θα γίνουν, ωστόσο τόνισε οτι η ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και όλα τα στελέχη του κόμματος, επιτακτικά θα συνεχίσουν να ζητούν εκλογές, διότι «η κυβέρνηση καταστρέφει συστηματικά τη χώρα.» Κατά την κ. Ασημακοπούλου, είναι προφανές οτι η κυβέρνηση και οι βουλευτές «βάζουν την καρέκλα πάνω από τη χώρα», οπότε θα κάνουν ότι μπορούν για να παρατείνουν την παραμονή τους στην εξουσία. «Η πραγματικότητα στην αγορά, η πραγματικότητα μέσα στα νοικοκυριά, οι δυσβάσταχτοι φόροι, οι δυσβάσταχτες ασφαλιστικές εισφορές, η περικοπή των συντάξεων και τα ψέματα που συνεχίζει η κυβέρνηση αυτή να σερβίρει στον ελληνικό λαό, θα έχουν ως αποτέλεσμα, οποιαδήποτε επικοινωνιακή προσπάθεια να πέσει στο κενό. Άρα, δεν μπορώ να προβλέψω τις εξελίξεις, αλλά προβλέπω, σε επίπεδο λαϊκής αποδοχής πως η κυβέρνηση, βρεθεί αντιμέτωπη με μεγάλες εκπλήξεις», είπε χαρακτηριστικά.

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, απάντησε και στο αν το κόμμα της, «κηνυγάει» την αυτοδυναμία, σημειώνοντας πως «η αυτοδυναμία είναι και στόχος και ευκταία από πλευράς μας», εκτιμώντας οτι πρόκειται για ρεαλιστικό στόχο. Από εκεί και πέρα, σημείωσε πως, «η συμφωνία αλήθειας και η πολύ συγκεκριμένη προγραμματική και στρατηγική πρόταση της ΝΔ, είναι ανοιχτή στην υποστήριξη από όλες τις δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου, οι οποίες κατανοούν οτι πρωτίστως πρέπει να απομακρυνθεί η ιδεοληπτική και ανίκανη κυβέρνηση και στη θέση της, να εφαρμοστεί μια ρεαλιστική πολιτική, που θα πάει την Ελλάδα στην επόμενη μέρα»