Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Κάλπη με πολλά… μηνύματα

Εκλογές εκπαιδευτικών – Νικητές και… «χαμένοι»141518931038732

Πολλαπλά ήταν τα μηνύματα που έστειλαν οι εκπαιδευτικοί (Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) της Πιερίας, κατά την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των αιρετών τους στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Στην Πρωτοβάθμθια Εκπαίδευση ( για το ΠΥΣΠΕ), μεγάλη νικήτρια αποδείχθηκε η ΔΑΚΕ η οποία συγκέντρωσε το 58% των ψήφων καταλαμβάνοντας τις δύο έδρες η Μαρία Κριθάρα και η Φρειδερίκη Βάσσου. Συγκεκριμένα από τους 1003 εγγεγραμμένους, ψήφισαν 913. Άκυρα 47. Έγκυρα 866 ψηφοδέλτια. Έλαβαν: ΔΑΚΕ 503 ψήφους (58,03%) Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση 145 ψήφους (16,74%) Εκπαιδευτικοί Ριζοσπαστικής Αριστεράς 136 ψήφους (15,70%) Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών 61 ψήφους (7,04%) Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών 21 ψήφους (2,42%) Σε ανακοίνωσή της η ΔΑΚΕ Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα, αναφέρει: «Οι συνάδελφοι για ακόμα μια φορά εμπιστεύθηκαν τις σταθερές αξίες, την υπευθυνότητα, τη συνέπεια και την ειλικρίνεια που διαχρονικά έχει δείξει η Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Πιερίας, και ανέδειξαν το ψηφοδέλτιο της Δ.Α.Κ.Ε Π.Ε. Πιερίας μακράν σε πρώτη δύναμη, δίνοντάς της, την συντριπτική πλειοψηφία, με την εκλογή για πρώτη φορά 2 αιρετών εκπροσώπων στο υπηρεσιακό συμβούλιο και ποσοστό 58.08%. Όλα τα μέλη της Δ.Α.Κ.Ε Π.Ε. Πιερίας νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, ανεξαρτήτως προσωπικών προτιμήσεων, οι οποίοι συμμετείχαν μαζικά στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων για τα υπηρεσιακά συμβούλια και υποσχόμαστε ότι ως Δ.Α.Κ.Ε Π.Ε Πιερίας με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια θα εργαστούμε για το συμφέρον των εκπαιδευτικών και της εκπαίδευσης αυτές τις δύσκολες ώρες, χωρίς παρωπίδες, χωρίς αποκλεισμούς, τιμώντας αυτό το σκοπό για τον οποίο μας επέλεξαν όλοι οι συνάδελφοι: Να προστατεύουμε τα δικαιώματα και το δίκαιο ανεξαρτήτως προσωπικών ή άλλων επιλογών.»

Στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, πρώτη στις εκλογές για το ΠΥΣΔΕ αναδείχθηκε η Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών, ενώ για το ΑΠΥΣΔΕ (Περιφέρειας) η ΔΑΚΕ. Συγκεκριμένα για το ΠΥΣΔΕ οι παρατάξεις έλαβαν: Κίνηση Ελευθέρων Εκπαιδευτικών 266 ψήφους και 1 έδρα Αυτόνομη Αγωνιστική Κίνηση Αιρετών Πιερίας (ΑΑΚ) 258 ψήφους και 1 έδρα ΔΑΚΕ 235 ψήφους (καμία έδρα) ΠΑΜΕ 101 ψήφους (καμία έδρα) Για το ΑΠΥΣΔΕ οι παρατάξεις έλαβαν: ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε. 271ψήφους (32,49%). Πρώτος με 204 σταυρούς εκλέγεται ο Θεόδωρος Σιαμάγκας Ενιαίο ακομμάτιστο ψηφοδέλτιο 196 ψήφους (23,50%) ΣΥΝΕΚ 141ψήφους (16,91%) Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών 136 ψήφους (16,31%) Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των εκλογών η Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών, αναφέρει: Ήταν πριν από 4 χρόνια, όταν η τότε πρωτοεμφανιζόμενη συνδικαλιστική παράταξη «Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών», προς γενική έκπληξη όλων, αναδεικνυόταν 1η δύναμη στις εκλογές για το Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Πιερίας. Σήμερα, 4 χρόνια μετά, οι εκπαιδευτικοί της Πιερίας, αναγνωρίζοντας την προσπάθεια, που έχει γίνει, αναδεικνύουν την μικρή μας ομάδα, 1η δύναμη στις εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια για 3η συνεχόμενη φορά. Οι εκπαιδευτικοί της Πιερίας αντιστέκονται, αψηφούν τις πιέσεις, αδιαφορούν για τη λάσπη και ψηφίζουν ελεύθερα!! Λέξεις όπως ελευθερία, δημοκρατία, δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη δεν αποτελούν ξεχασμένες αξίες. Οι εκπαιδευτικοί της Πιερίας τολμούν και κόβουν τον ομφάλιο λώρο που τους συνδέει με το κομματικό κατεστημένο και αποδεικνύουν ότι δεν χειραγωγούνται, δεν εξαγοράζονται, δεν τρομοκρατούνται. Οι εκπαιδευτικοί της Πιερίας στηρίζουν τη μεγάλη προσπάθεια, που έχει ξεκινήσει σε πανελλαδικό επίπεδο, για να απαλλαγούν τα υπηρεσιακά συμβούλια από τον εναγκαλισμό των κομματικών παρατάξεων. Σε όλους αυτούς που γύρισαν την πλάτη στον κομματισμό και μας τίμησαν, λέμε ένα μεγάλο ευχαριστώ, αλλά και ένα πιο μεγάλο μπράβο!! Η ψήφος σας αποτελεί τη μοναδική μας ανταμοιβή και μας δείχνει το δρόμο. Δεσμευόμαστε να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να φανούμε αντάξιοι αυτής της τιμής. Ευχαριστούμε και συνεχίζουμε»