Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

«Λίφτιγκ» στην 13η

Παρεμβάσεις στην Π. Εθνική Οδό Κατερίνης-Αγ. Δημητρίου1

Προτεραιότητά μας, αναπτυξιακά έργα οδοποιίας, δηλώνει η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας

Αποπερατώθηκαν οι παρεμβάσεις συντήρησης – αποκατάστασης ασφαλτικών οδοστρωμάτων, που υλοποίησε η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, στη 13η παλαιά Εθνική οδό, από Κατερίνη –Αγ. Δημήτριο-όρια νομού.

Η εργολαβία προϋπολογισμού 154.654 ευρώ είχε σαν αντικείμενο την υλοποίηση σημαντικών παρεμβάσεων για τη βελτίωση των συνθηκών οδικής ασφάλειας.
Οι εργασίες αφορούσαν κατασκευή τοίχου ανάσχεσης βραχοπτώσεων, πριν από την είσοδο στο Δ. Δ. Αγ. Δημητρίου συνολικού μήκους 18m και ύψους 2m, αποκατάσταση-συντήρηση φθαρμένων ασφαλτικών επιφανειών συνολικής επιφάνειας 6.050,20m2, καθαρισμό τάφρων και οχετών, κατασκευή μικροτοίχων αποκατάστασης στενωμάτων οδοστρώματος -λόγω τοπικών διαβρώσεων από επιφανειακά όμβρια ύδατα- αποκατάσταση φθαρμένων στηθαίων ασφαλείας της οδού, τοποθέτηση πινακίδων και κοπή κλαδιών.
Επίσης, για την απορροή των όμβριων υδάτων κατασκευάσθηκε τοίχος αντιστήριξης καθώς και επενδεδυμένη τάφρος στα όρια του νομού Αγίου Δημητρίου – Ελασσόνας και πραγματοποιήθηκαν και εργασίες διαγράμμισης στα επί μέρους τμήματα παρέμβασης στο δρόμο και στο τμήμα της επαρχιακής οδού από έξοδο Σβορώνου έως και τον κόμβο προς Ρητίνη.
«Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας πραγματοποιεί σημαντικές παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητάς της για τη διασφάλιση ασφαλών συνθηκών κυκλοφορίας. Προτεραιότητά μας, αναπτυξιακά έργα οδοποιίας, πάντα με επίκεντρο τον άνθρωπο για τη βελτίωση της καθημερινότητας και της προσβασιμότητας στην περιοχή» επεσήμανε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κα. Σοφία Μαυρίδου.