Τα Ολύμπια Νέα

Κοινωνικά

«Πού πάω Θεέ μου;»

Τη Δευτέρα στην Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνηςquo-vado

Την ταινία του Τζενάρο Νουνζιάντε «Πού πάω Θεέ μου» προβάλλει τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου στον Κινηματογράφο Ευκαρπίδη, η Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης. Οι προβολές γίνονται στις 19.30 και 22.00, στην αίθουσα 2
Η υπόθεση: Ο Κέκο από μικρός ονειρευόταν να γίνει δημόσιος υπάλληλος. Και τα καταφέρνει. Έχει φτάσει μεσήλικας και απολαμβάνει τη ζωή του: αποφεύγει να παντρευτεί, μένει με τους γονείς του και στη δουλεία του ησυχία και μονιμότητα. Μέχρι που η νέα κυβέρνηση αποφασίζει να κάνει το αδιανόητο: να ξεκουνήσει τους δημόσιους υπάλληλους.
Με το νέο νόμο περί κινητικότητας και εθελούσιας εξόδου ή δέχεσαι τις συνεχείς μεταθέσεις ή παραιτείσαι οικειοθελώς. Έτσι ο Κέκο βρίσκεται να γυρίζει τον κόσμο – από το Βόρειο Πόλο μέχρι την Αφρική.
Θα αποφασίσει τελικά να πάρει τη ζωή στα χέρια του και να αποχωριστεί τη θεσούλα του; Ή θα συνεχίζει να περιοδεύει πεισμωμένα;
Η πιο επιτυχημένη ταινία όλων των εποχών στην Ιταλία (σε απόλυτα νούμερα) είναι μια φάρσα πετυχημένου λαϊκού χιούμορ, η οποία σατιρίζει μεσογειακές αλλά και βορειοευρωπαικές κοινωνικές συμπεριφορές. Εντυπωσιακή είναι άλλωστε η ομοιότητα της με πρόσωπα και πράγματα στην Ελλάδα.
Αν θέλετε να γελάσετε, σπεύσατε.
Παίζουν: Κέκο Ζαλόνε, Ελεονόρα Τζιοβανάρντι