Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Όχι στου επαγγελματίες αιρετούς

Αυτόνομη Αγωνιστική Κίνηση Καθηγητών Πιερίας:

Στη σημασία των σημερινών εκλογικών διαδικασιών για τους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στέκεται με ανακοίνωσή της η Αυτόνομη Αγωνιστική Κίνηση Καθηγητών Πιερίας, η οποία διεκδικεί την ψήφο των καθηγητών του νομού μας.

Σε ανακοίνωσή της η ΑΑΚ Καθηγητών επισημαίνει πως «Όλοι μας γνωρίζουμε τη σημασία που έχει να αναδειχθούν στις θέσεις των αιρετών συνάδελφοι που θα υπηρετούν τη διαφάνεια, τη νομιμότητα, που θα ελέγχουν τη διοίκηση και θα προωθούν στο ΠΥΣΔΕ τις θέσεις του σωματείου. Αιρετοί που δε θα είναι επιρρεπείς σε συντεχνιακά αιτήματα, που θα έχουν ενιαία στάση απέναντι σε ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους και κλάδους. Αιρετοί που δε θα υλοποιούν προσωπικές φιλοδοξίες και δε θα παίζουν παιχνίδια σε βάρος συναδέλφων. Αιρετοί που θα λογοδοτούν, θα ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ και θα προωθούν τη ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ διασφαλίζοντας την αξιοπρέπεια μας. Αιρετοί που θα ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ μεταξύ τους για το καλό του κλάδου. Οφείλουμε τελεσίδικα να ξεφύγουμε από την πελατειακή λογική και τα ρουσφέτια, υπολείμματα μιας πολιτικής χρόνων που μέσα από την πολυνομία και αντινομία μας πούλαγε ως εκδούλευση τα δικαιώματά μας. Όμως η στάση των αιρετών στα Υ.Σ. δεν είναι μόνο προσωπικό θέμα των εκάστοτε εκλεγμένων. Δεν πρόκειται για καλλιστεία που εκλέγεται ο/η ομορφότερος/η, ο/η πιο δημοφιλής. Είναι πρώτα και κύρια ζήτημα πολιτικής άποψης και θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτών, προερχόμενες από τη γενική πολιτική και πρακτική της παράταξης με την οποία εκλέγονται. Και «δόξα τω Θεώ» και μνήμη έχουμε και πολύτιμη εμπειρία από τη λειτουργία των Υ.Σ. τις προηγούμενες διετίες -Ζητάμε να υπάρχουν 2 θητείες στους εκλεγμένους αιρετούς – Όχι στους επαγγελματίες αιρετούς. Η παράταξή μας το κάνει πράξη άμεσα. -Ζητάμε να σταματήσουν οι αιώνιες αποσπάσεις στους συνδικαλιστές. Να υπάρχει χρονικό όριο και μετά από αυτό να επιστρέφουν στην τάξη. -Ζητάμε να καθιερωθεί η συνυπηρέτηση και στους εκπαιδευτικούς, όπως στους δικαστικούς και στρατιωτικούς. Για το ζήτημα των αποσπάσεων σε υπηρεσίες και φορείς θεωρούμε ότι πρέπει να καλυφθούν οριστικά τα κενά με εθελοντικές μετατάξεις ,επίσης να καλυφτούν και τα σχολεία με μόνιμους γραμματείς με εθελοντικές μετατάξεις. Μέχρι να γίνει αυτό να προκηρύσσονται οι συγκεκριμένες θέσεις και τα αντίστοιχα προσόντα που αυτές απαιτούν και να υπάρχει συγκεκριμένη μοριοδότηση και διαφάνεια. Στα βουλευτικά γραφεία να σταματήσουν οριστικά οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών και προτείνουμε σε μια συμβολική κίνηση από την πλευρά των βουλευτών να προσλάβουν άνεργους πτυχιούχους και να τους πληρώνουν από τον μισθό τους»

Υποψήφιοι με την «Αυτόνομη Αγωνιστική Κίνηση Καθηγητών Πιερίας» (Α.Α.Κ. Καθηγητών Ν.Πιερίας) για το ΠΥΣΔΕ Πιερίας είναι οι: Αρβανίτη Μαίρη του Γεωργίου, Γάτας Δημήτριος, Γκαϊντατζής Γεώργιο, Γκανάτσιου Ελένη –Βιβή, Δεμερτζής Αλέξανδρος, Καψάλης Αθανάσιος, Μπέση Σταματία, Μυτιληναίος Γεώργιος, Ντελής Μιχαήλ, Πέττα Ηλέκτρα –Διονυσία, Προκόβας Μιχαήλ, Σαββίδης Ιωάννης, Στεργιούλας Δημήτριος και Τουμάζος Χρήστος