Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Την Κυριακή είμαστε κλειστά!

Εμπορικός Σύλλογος ΚατερίνηςOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ξεκίνησε χθες η εκπτωτική περίοδος προσφορών του Νοεμβρίου η οποία θα διαρκέσει έως και την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου. Όπως προβλέπεται από το νόμο, (ο οποίος δεν έχει τροποποιηθεί) όσοι ιδιοκτήτες εμπορικών καταστημάτων επιθυμούν, μπορούν να ανοίξουν τα καταστήματά τους την πρώτη Κυριακή της εκπτωτικής περιόδου.

Για μια ακόμη φορά, ο Εμπορικός Σύλλογος Κατερίνης, τάσσεται κατά του ανοίγματος των εμπορικών καταστημάτων στην πόλη μας και με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του (ομόφωνη όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση), «προτείνει» στα μέλη του, να κρατήσουν κλειστά τα καταστήματά τους την Κυριακή 6 Νοέμβριου.
Αξίζει να σημειωθεί, οτι κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.
Οι Εμπορικοί Σύλλογοι, καλό είναι, επισημαίνει η ΕΣΕΕ να ενημερώσουν Ένωση για την επισκεψιμότητα των καταναλωτών και την γενικότερη ανταπόκριση που θα έχει στην αγορά τους η δυνατότητα προαιρετικού ανοίγματος την Κυριακή, 6 Νοεμβρίου.
Σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου, σε όσους παραβαίνουν τις διατάξεις περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από 5.000 ευρώ. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα 5 ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.
Στην επιβαρυντική περίπτωση που οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους ή ως προς την ακρίβεια των αναγραφόμενων τιμών ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση του καταναλωτή, επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από 10.000 ευρώ. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα 5 ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.