Τα Ολύμπια Νέα

Κοινωνικά

Βιβλία για τους μαθητές μας

Από τις βιβλιοθήκες των σπιτιών, στις βιβλιοθήκες των σχολείων

1

Με 438 παιδικά βιβλία, δωρεά Κατερινιωτών, ενισχύθηκαν οι σχολικές βιβλιοθήκες των τριών νέων δημοτικών σχολείων Κατερίνη, μετά από πρωτοβουλία της Δημοτικής Κοινότητας

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η πρωτοβουλία του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Κατερίνης με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς για τη διοργάνωση εθελοντικής δράσης συγκέντρωσης παιδικών βιβλίων που σκοπό είχε τη δημιουργία και ενίσχυση των σχολικών βιβλιοθηκών των νέων δημοτικών σχολείων της πόλης της Κατερίνης.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κατερίνης Ευθύμιος Τσίρκος, «η δράση στοχεύσε στην προώθηση του εθελοντισμού, την προσφορά στο συμπολίτη μας και ιδιαίτερα στους νέους μαθητές, την ευαισθητοποίηση σχετικά με την επαφή των νέων με τα βιβλία, αλλά και πρακτικά στην ενίσχυση των ενεργειών των σχολείων για τη δημιουργία σχολικών βιβλιοθηκών.»
Η ενίσχυση του εκπαιδευτικού έργου των σχολείων μας, η υποστήριξη των εκπαιδευτικών αναγκών της σχολικής κοινότητας και η συμβολή μας στην προσπάθεια οι σχολικές βιβλιοθήκες να λειτουργούν ως μηχανισμοί εξοικείωσης των μαθητών με τις διαδικασίες ενεργούς αναζήτησης γνώσης βρέθηκαν στο επίκεντρο αυτής της πρωτοβουλίας μας, συμπλήρωσε ο κ. Τσίρκος
Η ανταπόκριση από τους πολίτες της Κατερίνης ήταν μεγάλη, συμμετέχοντας οι ίδιοι και έχοντας πλέον την ικανοποίηση να βλέπουν τα βιβλία που χάρισαν να αξιοποιούνται προσφέροντας εμπειρίες, γνώσεις και χαρά στους μαθητές των σχολείων μας.
Συνολικά, 438 βιβλία εμπλουτίζουν εδώ και λίγες μέρες τις σχολικές βιβλιοθήκες των τριών νέων δημοτικών σχολείων της Κατερίνης μετά από την παράδοσή τους από μέλη του Συμβουλίου στους διευθυντές των δημοτικών σχολείων.
Ο πρόεδρος και τα μέλη του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας, ξέφρασαν τις ευχαριστίες τους στις υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης, τον Ο.Π.Π.Α.Π. και τους εθελοντές για τη συνδρομή τους στην υλοποίηση της πρωτοβουλίας και φυσικά σε όλους τους συμπολίτες μας που τη στήριξαν έμπρακτα.
«Ο συνολικός απολογισμός της δράσης είναι εντυπωσιακός και μας γεμίζει με δύναμη και διάθεση να προσφέρουμε όσο πιο δυναμικά και αποτελεσματικά μπορούμε στη Δημοτική Κοινότητα Κατερίνης», καταλήγει ο Τσίρκος.