Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Οι καλύτερες φυλές των… σκύλων

Το Σάββατο και την Κυριακή στο Πλατανόδασος της Νεοκαισάρειαςdraft-kop-13

Στην Κατερίνη θα χτυπά η καρδιά της κυνοφιλίας το Σάββατο και την Κυριακή. Ο Κυνοφιλικός Όμιλος Πιερίας σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Κατερίνης το διήμερο 29 και 30 Οκτωβρίου φιλοξενεί δυο Εθνικές (CAC) για όλες τις φυλές και δυο ειδικές εκθέσεις μορφολογίας για τα groups 1,2,3,5,7,8,9

Το Σαββατοκύριακο στο Πλατανόδασος Νεοκαισάρειας όπου και θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες θα παρουσιαστούν περίπου 45 φυλές και θα διαγωνιστούν για το καλύτερο του Show.
Οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα του ΚΟΕ και της FCI. Οι συμμετέχοντες εκτροφείς έχουν σαν στόχο μέσα από εκεί την εξέλιξη κάθε φυλής, τόσο από πλευράς μορφολογίας όσο και από πλευράς χαρακτήρα. Η μορφολογία και ο χαρακτήρας «κρίνεται» από ειδικευμένους κριτές, γνώστες κάθε φυλής που ασχολούνται χρόνια με αυτή.
Στην εκδήλωση του διημέρου φιλοξενούνται 4 ξένοι κριτές, οι κύριοι Dragan Janjic – Pero Bozhinovski – Popov Stefan Dimitrov -Hristozov Georgi Kolev All Around FCI και 4 Έλληνες, οι κύριοι Φραγκίδης Γιάννης – Τζέγκας Σάββας – Αδραμιτλή Σίσσυ – Νιάνος Γαβριήλ.
Οι συμμετοχές φτάνουν τις 200 και ενδεικτικά προέρχονται από Ινδία, Ιταλία, Ρωσία, Βέλγιο και άλλες χώρες. Έμφαση δίνεται και στην αναγνώριση των Ελληνικών Φυλών.
Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν και πολιτιστικοί σύλλογοι της πόλης μας.