Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Σταματήστε τις δηλητηριάσεις ζώων

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή το μεσημέρι στο Λιτόχωροlitoxoro

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία του Λιτόχωρου του Δήμου Δίου Ολύμπου, διοργανώνεται τις τελευταίες ημέρες μέσω κοινωνικών δικτύων. Η διαμαρτυρία θα γίνει την Κυριακή 30 Οκτωβρίου με αφορμή τα απανωτά περιστατικά δηλητηρίασης ζώων στην περιοχή, τα οποία ήρθαν στο φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Ενεργή Ομάδα Εθελοντών Φιλόζωων του facebook Αδέσποτα Ζώα Θεσσαλονίκης και ξεκίνησε ως πρωτοβουλία για την αφύπνιση της τοπικής κοινωνίας. Η εκδήλωση δημοσιοποιήθηκε στις 20 Οκτωβρίου και αρχικά είχε οριστεί ως ημερομηνία συγκέντρωσης η σημερινή μέρα. Κατόπιν άρνησης της αστυνομίας να παράσχει τη σχετική άδεια, η συγκέντρωση μεταφέρθηκε για την Κυριακή, στις 30 του μήνα.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες η προσυγκέντρωση έχει οριστεί για τις 12.30 το μεσημέρι της Κυριακής στην βάση του πάρκου Λιτόχωρου στην οδό Ίωνος Δραγούμη (χώρος της Λαϊκής Αγοράς). Οι διοργανωτές θα μοιράσουν τα πλακάτ και η πορεία θα αρχίσει να κινείται κανονικά στις 13.00
Η πορεία θα περάσει μέσα από τον κεντρικό δρόμο του Λιτόχωρου με τις καφετέριες και τα εστιατόρια και θα τον κλείσει για 45 λεπτά με την παρουσία της Αστυνομίας και περιπολικού.
Κατόπιν η πορεία θα ανηφορίσει προς την Κεντρική πλατεία του Λιτοχώρου όπου και θα κλείσει μικρό κομμάτι του δρόμου. Η παρευρισκόμενοι θα παραμείνουν στο χώρο της πλατείας που θα γίνει η κεντρική συγκέντρωση διαμαρτυρίας μέχρι τις 15.00 Η απόσταση μεταξύ πάρκου και πλατείας Λιτόχωρου είναι μόλις 10 λεπτά με τα πόδια.
Η Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Δράση Εθελοντών Δίου-Ολύμπου «ο Περίτας», από καιρό καταγγέλλει πως τα απανωτά περιστατικά δηλητηρίασης αδέσποτων ζώων έχουν αμαυρώσει την εικόνα της περιοχής και προσπαθεί να κινητοποιήσει την τοπική κοινωνία. Τώρα σε συνεργασία με την ομάδα Αδέσποτα Ζώα Θεσσαλονίκης δίνεται η δυνατότητα να ενημερωθούν οι κάτοικοι και να κινητοποιηθούν οι τοπικοί φορείς.
Όπως δηλώνουν οι διοργανωτές δεν πρόκειται για μία διαμαρτυρία που έχει σκοπό να πλήξει την εικόνα της περιοχής στα μάτια του κοινού ή να δυσφημήσει τον δήμο Δίου – Ολύμπου, αλλά να δημιουργήσει ένα αίσθημα ευθύνης της τοπικής κοινωνίας απέναντι στο ζήτημα της κακοποίησης και των δηλητηριάσεων, ώστε να καταγγέλλουν και να απομονώνουν τους δράστες τέτοιων περιστατικών.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στην εκδήλωση μέσω της σχετικής σελίδας στο facebook. Φυσικά η διαμαρτυρία αφορά και αυτούς οι οποίοι δεν έχουν προφίλ στα κοινωνικά δίκτυα και μπορούν να παραστούν την ημέρα και ώρα της εκδήλωσης και να ενώσουν τις φωνές τους κατά της εξόντωσης ζώων.