Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

«Αγνοεί τη σχολική πραγματικότητα»

Η ΕΛΜΕ Πιερίας, καταγγέλλει τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων του Δήμου ΚατερίνηςOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η αναφορά του αντιδημάρχου Κατερίνης (σε Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε πριν ένα μήνα) περί χρήσης των φωτυπικών μηχανημάτων του 4ου Λυκείου από καθηγητές για φωτοτυπίες που χρησιμοποιούσαν σε «ιδιαίτερα μαθήματα», προκάλεσε την αντίδραση της ΕΛΜΕ Πιερίας.

Με ανακοίνωσή της η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Πιερίας, χαρακτηρίζει «απαράδεκτη, προσβλητική και αποπροσανατολιστική» τη δήλωση του Χρυσόστομου Κυραϊλίδη, τον οποίον και κατηγορεί πως αγνοεί «τη σχολική πραγματικότητα».
Συγκεκριμένα στην καταγγελία της η ΕΛΜΕ Πιερίας, αναφέρει: «Στις 13 Σεπτεμβρίου 2016 στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κατερίνης και παρουσία των μελών του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Κατερίνης κος Κυραϊλίδης Χρυσόστομος προχώρησε σε μια απίστευτη δημόσια δήλωση, η οποία μάλιστα καταγράφηκε τόσο στα ηλεκτρονικά πρακτικά όσο και στα δημοσιογραφικά μαγνητόφωνα.
Συγκεκριμένα ανέφερε ότι, στο παρελθόν οι καθηγητές έβγαζαν στα σχολεία φωτοτυπίες, ολόκληρα κεφάλαια, για τα ιδιαίτερά τους και ότι αυτό συνέβαινε κυρίως στο 4ο Λύκειο και στο 3ο Λύκειο Κατερίνης.
Παρά την έντονη αντίδρασή μας, επέμενε στον ισχυρισμό του και επικαλέστηκε τη μαρτυρία του πρώην Διευθυντή του 4ου Λυκείου Κατερίνης στον οποίο, όπως ισχυρίστηκε, έκανε παρατήρηση, με αποτέλεσμα να μειωθεί η κατανάλωση χαρτιού στο μισό.
Μέχρι σήμερα περιμέναμε μήπως ο κύριος Κυραϊλίδης ανασκευάσει την ατυχή του δήλωση. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε.
Έτσι είμαστε αναγκασμένοι να καταγγείλουμε δημόσια την απαράδεκτη, προσβλητική και εντελώς αποπροσανατολιστική δήλωση του Αντιδημάρχου, που δείχνει ότι αγνοεί εντελώς τη σχολική πραγματικότητα, παρά την προηγούμενη θητεία του στη σχολική επιτροπή.
Παραδίδουμε τον κύριο Κυραϊλίδη στην κρίση των συνδημοτών μας και ψηφοφόρων του και τον καλούμε, έστω και τώρα να ανακαλέσει και να ζητήσει δημόσια συγνώμη από τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς.»