Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Η Οικονομική Επιτροπή υπολειτουργεί

Επιστολή δημοτικών συμβούλων σε δήμαρχο και Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Δίου-Ολύμπου

dimarxeio-diou-olympou

Τη λειτουργία της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Δίου Ολύμπου, καταγγέλουν σε επιστολή τους προς το δήμαρχο Κώστα Δημόπουλο, οι δημοτικοί σύμβουλοι της περιοχής Ευαγγελία Μόχλα και Βασίλης Βροχαρίδης.

Οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι, καταλογίζουν ευθύνες στη δημοτική αρχή για τη «θεσμική υπολειτουργία» της Οικονομικής Επιτροπής, ενώ κατηγορούν τον δήμαρχο και τον πρόεδρο της Επιτροπής κ. Ζτάνη, οτι με την πρακτική τους, δεν επιθυμούν την παρουσία όλων των μελών στις συνεδριάσεις τις Επιτροπής.
Αναλυτικά η κοινή επιστολή της κας Μόχλα και του κ. Βροχαρίδη, έχει ως εξής: Οπως γνωρίζετε η Οικονομική Επιτροπή του κάθε Δήμου είναι το πιο σημαντικό θεσμικό όργανο μετά το Δημοτικό Συμβούλιο όπου συμμετέχουν Δημοτικοί σύμβουλοι από τις δημοτικές παρατάξεις (πλειοφηφίας και μειοψηφίας) παρακολουθούν, ελέγχουν και αποφασίζουν για τις οικονομικές λειτουργίες όλου του Δήμου.
Δυστυχώς δύο χρόνια τώρα, κάνατε ότι είναι δυνατόν για να υπολειτουργεί αυτή η σημαντική – θεσμοθετημένη από τον «Καλλικράτη» Επιτροπή.
Με αποκλειστική ευθύνη της Δημοτικής Αρχής η επιτροπή αυτή υπολειτουργεί. συνεδριάζει χωρίς απαρτία, παίρνει αποφάσεις χωρίς την συμμετοχή των περισσότερων Δημοτικών συμβούλων, αποφασίζει με τηλεφωνικές ψήφους γεγονός που απαγορεύεται από την νομοθεσία και τις δημοκρατικές αντιλήψεις για την λειτουργία των ΟΤΑ.
Βασική αιτία όλων αυτών είναι ότι οι συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής ορίζονται μόνο τις πρωινές εργάσιμες ώρες όπου τα περισσότερα μέλη της είναι εργαζόμενοι και μη αμειβόμενοι από το Δήμο αδυνατώντας να συμμετέχουν στις συνεδριάσεις, με αποτέλεσμα να αποφασίζει μόνος του ο Πρόεδρος της κος Ζτάνης με ένα δυο ακόμα μέλη της πλειοψηφίας παίρνοντας έτσι όλες τις αποφάσεις ομόφωνα!
Γιατί κε Δημόπουλε και κε Ζτάνη παρά τις δεκάδες επανειλημμένες προτάσεις και παρατηρήσεις μας δεν ορίζετε τις συνεδριάσεις της επιτροπής τις απογευματινές ώρες όπως γίνεται σχεδόν σε όλους τους Δήμους της Χώρας ώστε να μπορούν να συμμετέχουν όλα τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής; Γιατί απαξιώνετε με αυτόν τον τρόπο την πιο σημαντική επιτροπή του Δήμου;
Γιατί αδιαφορείτε για την διαφανή οικονομική διαχείριση και εφαρμογή του ετήσιου προϋπολογισμού;
Γιατί δεν επιθυμείτε τη συμμετοχή όλων των μελών της επιτροπής στις συνεδριάσεις σε συνθήκες απόλυτης απαρτίας με διαφάνεια και χρηστή διαχείριση των οικονομικών λειτουργιών του Δήμου μας;
Καταγγέλλουμε τη μέχρι τώρα λειτουργία της Οικονομικής Επιτροπής από τη Διοίκηση σας και σας καλούμε να εφαρμόσετε διαφανείς και δημοκρατικές διαδικασίες λειτουργίας της διασφαλίζοντας την δυνατότητα συμμετοχής όλων των μελών της σε όλες τις συνεδριάσεις. Βάλτε τέλος , σ” αυτή τη γκρίζα διαδικασία! Σε περίπτωση επανάληψης της θα αναγκαστούμε να χρησιμοποιήσουμε πιο δυναμικά μέσα αντίδρασής μας.»