Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Ευρωπαϊκό μέτωπο ενάντια στο παραεμπόριο

Στο 4ο Ευρωκοινοβούλιο των Επιχειρηματιών συμμετείχε ο πρόεδρος του ΕΒΕ Πιερίας1

Απαραίτητες χαρακτήρισε τις συλλογικές πολιτικές και τη συνεργασία σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τη θωράκιση των ευρωπαϊκών προϊόντων από το παραεμπόριο, ο Ηλίας Χατζηχριστοδούλου

Την ανάγκη να προστατευθούν τα ευρωπαϊκά προϊόντα από την «εισβολή» του παραεμπορίου στις ευρωπαϊκές αγορές υπογράμμισε ο πρόεδρος του Επιμελητήριου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου στο πλαίσιο της παρουσίας του στο 4ο Ευρωκοινοβούλιο των Επιχειρηματιών που πραγματοποιήθηκε στις 12-13 Οκτωβρίου 2016, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο των Βρυξελλών.

Ως μέλος της διοικούσας επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητήριων Ελλάδος, αρμόδιος για το παρεμπόριο, ο κ. Χατζηχριστοδούλου τόνισε την ανάγκη θα θωρακιστούν τα ευρωπαϊκά προϊόντα και γενικότερα ο επιχειρηματικός κόσμος της Ευρώπης ενάντια στις συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού που δημιουργούν τα εισαγόμενα προϊόντα από χώρες εκτός ΕΕ, όπως η Κίνα. «Ο επιχειρηματικός και επιμελητηριακός κόσμος των ευρωπαϊκών κρατών με την υποστήριξη των κυβερνήσεών τους θα πρέπει να στηρίξει με συγκεκριμένες πολιτικές τα προϊόντα που παράγονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προστατεύοντας έτσι και τον ευρωπαίο καταναλωτή. Η διακίνηση προϊόντων αμφιβόλου προέλευσης και κυρίως αμφιβόλου ποιότητας που δυστυχώς «ανθεί» στα ευρωπαϊκά κράτη, μεταξύ αυτών και στην Ελλάδα, στρέφεται ενάντια στην υγιή επιχειρηματικότητα και τον μικρομεσαίο επιχειρηματία» τόνισε ο κ. Χατζηχριστοδούλου επισημαίνοντας την ανάγκη λήψης συλλογικών πρωτοβουλιών σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης για την πάταξη του παραεμπορίου.