Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

«Μια καλημέρα είναι αυτή»

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ράδιο Διόνυσος1

Φιλοξενούμενοι στην ζωντανή ραδιοφωνική εκπομπή «Μια καλημέρα είναι αυτή» της Μαρίας Βαλσαμίδου στο ράδιο Διόνυσος 89.2 ήταν ο απόφοιτος του ΣΔΕ Παναγιώτης Γεωργούλης και ο διευθυντής του Θανάσης Παπαγεωργίου, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην αποστολή του σχολείου, την προσαρμοστικότητα του τις ανάγκες των εκπαιδευομένων τα αντικείμενα που διδάσκονται και τις πολυποίκιλες εκπαιδευτικές δράσεις.

Ο Παναγιώτης Γεωργούλης ερωτώμενος είπε: «Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας μου άλλαξε τη ζωή. Γνώρισα νέους ανθρώπους, απόκτησα φίλους, ανοίχτηκαν δουλειές και έκανα πράγματα που, όταν ξεκινούσα το σχολείο, δεν τα φανταζόμουν». Αναφέρθηκε στο πλήθος των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και επισκέψεων, όπως σε εκθέσεις, συλλόγους, μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους αλλά και σε αξιοθέατα. Επίσης, είπε ότι του δόθηκε η ευκαιρία με τη θεατρική ομάδα να δοκιμάσει τις δυνατότητές του στην υποκριτική. Το θεατρικό έργο ήταν «κλασσικά παραδοσιακά παραμύθια» σε σύγχρονη διασκευή από τις σκηνοθέτες Άννα και Μαριάννα Γιαννακίδου και παρουσιάστηκε στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 2ου Δημοτικού Κατερίνης, και πρόσφατα, στο θεατράκι του Τριλόφου. Ήταν δε αποτέλεσμα ενός project που συντόνισε η εκπαιδεύτρια του σχολείου Σοφία Τερζοπούλου. Στην ερώτηση της οικοδέσποινας Μαρίας Βαλσαμίδου: «Τι σας δυσκόλεψε περισσότερο;» ο κ.Γεωργούλης απάντησε: «Ο εαυτός μου! Πάλευα με τις σκέψεις και τις αναβολές… Σκεφτόμουν διαρκώς πώς θα περάσω το κατώφλι του σχολείου, πώς θα ξαναγυρίσω στο θρανίο, πώς θα περάσουν δύο χρόνια! Σήμερα, μετάνιωσα, έπρεπε να ξεκινήσω νωρίτερα το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας. Ο χρόνος στο σχολείο πέρασε πολύ γρήγορα και ευχάριστα. Σήμερα, συνεχίζω στο Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο και έχω όρεξη και διάθεση να συνεχίσω και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, στον τομέα της υγείας, και να γίνω ακόμα και γιατρός. Προτείνω στους ακροατές του «Ράδιο Διόνυσος» που χρειάζονται το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας να τολμήσουν να κυνηγήσουν τα όνειρα τους και να κάνουν το βήμα που θα αλλάξει τη ζωή τους!».
Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας βρίσκεται στην οδό Μητροπόλεως 2 στην Κατερίνη, συστεγάζεται στο κτηριακό συγκρότημα του 4ου Γυμνασίου και 4ου Λυκείου Κατερίνης δίπλα στο δημοτικό πάρκο. Λειτουργεί 16:30-20:30 καθημερινές και το τηλέφωνο είναι 2351022744. Με την αίτηση εγγραφής χρειάζεται:
-Ταυτότητα ή διαβατήριο και άδεια παραμονής
-Απολυτήριο Δημοτικού ή αντίστοιχος τίτλος
-Πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
Η γνώση αποτελεί επένδυση ζωής.