Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Μόνη προϋπόθεση η εφαρμογή της κανονιστικής απόφασης

Για «πόλεμο λάσπης» και προπαγάνδα κατά του Δήμου κάνει λόγο ο Σάββας Χιονίδης

Δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτό κανένα αίτημα εταιρείας Τηλεπικοινωνίας για δημιουργία δικτύου οπτικών ινών, αν δεν εφαρμοστεί η κανονιστική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ξεκαθάρισε ο δήμαρχος

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την Παρασκευή το πρωί ο κ. Χιονίδης, αναφέρθηκε εκτενώς στη συνάντηση που είχε ο ίδιος και συνεργάτες του με στελέχη συγκεκριμένης εταιρείας Τηλεπικοινωνιών.

Η συνάντηση, μάλλον δεν πήγε και πολύ καλά, αφού όπως υποστήριξε ο κ. Χιονίδης, αμέσως μετά από αυτήν, στελέχη της εταιρείας (κατόπιν εντολής των προϊσταμένων τους είπε) ξεκίνησαν να «κατηγορούν» το δήμαρχο (σε επιχειρηματίες, πολιτευτές και φορείς της πόλης) οτι δεν επιθυμεί τον εκσυγχρονισμό του δικτύου οπτικών ινών, «απαιτώντας» χορηγία 50.000 ευρώ το Θεματικό Πάρκο Χριστουγέννων του Δήμου. Ο δήμαρχος Κατερίνης, επιβεβαίωσε οτι έγινε η συνάντηση με στελέχη της συγκεκριμένης εταιρείας, τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, στο γραφείο του αντιδημάρχου Τάκη Λεμονόπουλου, με θέμα την κατάθεση αιτήματος από πλευράς της εταιρείας για την κατασκευή αρκετών χιλιομέτρων δικτύου οπτικών ινών στην Κατερίνη, ώστε να αυξηθεί η ταχύτητα του ίντερνετ Σύμφωνα με το δήμαρχο, ο δήμος δεν είναι αρνητικός στην κατασκευή δικτύου οπτικών ινών, με την προϋπόθεση οτι η εταιρεία θα ακολουθήσει ότι προβλέπεται από την «κανονιστική απόφαση» που έχει ψηφίσει το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης για τέτοιου είδους παρεμβάσεις. Η κανονιστική απόφαση του Δήμου, δύναται να επιτέψει μόνο «κατ’ εξαίρεση» την εγκατάσταση δικτύου οπτικών ινών κάτω από το οδόστρωμα. Αντίθετα, αντιπροτείνει οι οπτικές ίνες να περάσουν κάτω από τα πεζοδρόμια. Μάλιστα ο δήμος, πρότεινε στην εταιρεία, να χρησιμοποιήσει το ήδη εγκαταστημένο δίκτυο οπτικών ινών που έχει ολοκληρωθεί από το 2008 από το Δήμο Κατερίνης, αλλά δεν χρησιμοποιείται. Παράλληλα ζητήθηκε από το Δήμο να καταθέσει η εταιρεία τα «ακριβή στοιχεία και σχέδια» τα οποία απαιτούνται από το νόμο, αλλά και από την κανονιστική απόφαση. Στοιχεία, τα οποία δεν κατατέθηκαν. Σχολιάζοντας το αίτημα του Δήμου για οικονομική στήριξη ύψους 50.000 ευρώ, ο κ. Χιονίδης, τόνιζε οτι ζητήθηκε ως χορηγία της συγκεκριμένης εταιρείας προς το Χριστουγεννιάτικο Θεματικό Πάρκο, διευκρινίζοντας όμως οτι απαραίτητη προϋπόθεση για την έναρξη του έργου εγκατάστασης δικτύου οπτικών ινών, είναι η τήρηση της κανονιστικής απόφασης του Δήμου και όχι η χορηγία. Ο κ. Χιονίδης, φωτογράφισε και τους υποκινητές της διάδοσης των πληροφοριών, υποστηρίζοντας οτι αυτές διαδίδονται από υπαλλήλους της εταιρείας, κατόπιν εντολής των προϊσταμένων τους και άφησε να εννοηθεί οτι γνωρίζει ποιοι υπάλληλοι είπαν τι, και σε ποιούς το είπαν. «Γνωρίζουμε οτι πρόκειται για μια μεγάλη εταιρεία, με μεγάλη οικονομική επιφάνεια η οποία δίνει διαφημίσεις σε όλα τα μεγάλα μέσα», ανέφερε, προειδοποιώντας παράλληλα «αν νομίζουν πως κάνοντας πόλεμο λάσπης και με την όποια προπαγάνδα, θα αποφύγουν να ακολουθήσουν τους κανόνες που έχει θέσει το Δημοτικό Συμβούλιο, νομίζουν λάθος». Ο δήμαρχος Κατερίνης κατέληξε, εκτιμώντας πως δεν μπορεί ο ίδιος να φανταστεί οτι την «γκεμπελική» πρακτική που ακολουθούν κάποια στελέχη, την γνωρίζει και την εγκρίνει ως πρακτική η κεντρική διοίκηση της εταιρείας στην Αθήνα.