Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

«Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός ζητάει το σπίτι του»

Υπέρ της δημιουργίας «πίστας» στο Αιγίνιο, λέσχες μοτοσικλετιστών από όλη την Ελλάδα1

Δεκάδες λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού συγκεντρώθηκαν πριν λίγες μέρες στο Αιγίνιο, επαναφέροντας το αίτημά τους για δημιουργία πίστας στην περιοχή, όπου θα μπορούν να φιλοξενούνται ακόμη και αγώνες.

Η δημιουργία πίστας (σε περιοχή η οποία προστατεύεται από διεθνείς συνθήκες), είναι μια παλιά ιστορία, η οποία ξεκινά από το 1989. Όπως υποστηρίζουν οι λάτρεις του αθλήματος «πέρασαν αρκετά χρονιά προσπαθειών, που ξανά έπεσαν σε συμφέροντα και τρικλοποδιές με τους ιδιοκτητες να αφήνουν το όνειρο για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό στο έλεος του πλιάτσικου και των καιρικών συνθηκών.»
Εδώ και δέκα χρονιά ξεκίνησε μέσα από social media ένας αγώνας από την ομάδα «Aeginio Circuit Save It – Σώστε την Πίστα Αιγινίου». Η συγκεκριμένη ομάδα στελεχώνετε από πρώην και νυν αθλητές του μηχανοκινήτου αθλητισμού και ΜΜΕ του χώρου.
Όπως κάθε χρόνο στα μέσα του Οκτωβρίου «γίνεται το μνημόσυνο» στην περιοχή, όπου μαζεύονται μοτοσικλετιστές απ όλη την Ελλάδα με κοινό σημείο τους την γνωριμία τους «μέσα στην πίστα του Αιγινίου». Στη φετινή συνάντηση, η οποία είχε και τη μορφή διαμαρτυρίας, συμμετείχαν μοτοσυκλετιστικές λέσχες και μοτοσικλετιστές από την Λαμια, Βόλο, Λάρισα, Πιερία, Κιλκίς, Καβάλα, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Λαγκαδά, Χαλάστρα, Σοφό ως και από την Ορεστιάδα .
Το «ψήφισμα», αναμένεται να κατατεθεί προσεχώς στον δήμο Πύδνας Κολινδρού. Η μηχανοκίνητη οικογένεια ζητάει ή νέο «αυτοκινητοδρόμιο ή άμεση λειτουργία του είδη υπάρχοντος.
Απαντώντας στις ενστάσεις που προβάλλονται ως προς την λειτουργία πίστας εντός των ορίων του υγροβιοτόπου, υποστηρίζουν πως τέσσερις πίστες του παγκοσμίου μηχανοκινήτου αθλητισμού «βρίσκονται σε οικολογικά πάρκα, εθνικούς δρυμούς και υγροβιότοπους» και πως αυτές λειτουργούν φιλοξενώντας αγώνες Formula1 και MOTOGP;
«Αν ένα τέτοιο έργο λάβει σάρκα και οστά στην Β. Πιέρια, θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, αφού το αυτοκινητοδρόμιο είναι αρκετά κερδοφόρα επιχείρηση (Δημοτική ή Ιδιωτική)», υποστηρίζουν οι μοτοσικλετιστές και τονίζουν πως στο συγκεκριμένο χώρο, οι νέοι οδηγοί της μοτοσικλέτας ή του αυτοκινήτου, θα μπορούν να μαθαίνουν σωστά, τους κανόνες της ασφαλούς οδήγησης