Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Πολωνοί σπουδαστές στο Επιμελητήριο

Ενημερώθηκαν για τα βασικά χαρακτηριστικά της πιερικής οικονομίας1

 

Το Επιμελητήριο Πιερίας επισκέφθηκαν, κατά την παραμονή τους στην Ελλάδα, 62 σπουδαστές τριών επαγγελματικών σχολών, Οικονομίας και Logistics από τις πόλεις Krasnik και Janow Lubelski της Πολωνίας, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+, το πρωί της Παρασκευής.

Τους φοιτητές και τους καθηγητές τους υποδέχθηκε στο χώρο του Επιμελητηρίου ο πρόεδρος Ηλίας Χατζηχριστοδούλου ο οποίος τους παρουσίασε τα βασικά χαρακτηριστικά της πιερικής οικονομίας και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Πιερία καθώς επίσης και τις υπηρεσίες που παρέχει το Επιμελητήριο στα 10.500 μέλη του.
Ο κ. Χατζηχριστοδούλου αναφέρθηκε στις προοπτικές ανάπτυξης καθώς και στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πιερίας και στάθηκε ιδιαίτερα στον τουρισμό σημειώνοντας ότι «αποτελεί τον αποδοτικότερο και τον κατ’ εξοχήν εξωστρεφή κλάδο της ελληνικής οικονομίας τόσο σε επίπεδο χώρας, όσο και σε επίπεδο νομού».
Επιπλέον έκανε αναφορά στα αγροτικά προϊόντα που παράγει η περιοχή μας και τα οποία φέρουν την πιερική ταυτότητα, ως συνώνυμο της ποιότητας όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, όπου εξάγονται από πιερικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην μεταποίηση και την επεξεργασία αυτών των προϊόντων.
Τέλος, αναφερόμενος στην οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα μας ο κ. Χατζηχριστοδούλου υπογράμμισε τον καθοριστικό ρόλο της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και του «επιχειρείν» για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.