Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

«Γιατί καταψήφισα…»

Ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Φάκας για το Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο

fakas

Τους λόγους για τους οποίους καταψήφισε την πρόταση για το Χριστουγεννιάτικο Θεαμτικό Πάρκο, που πρόκειται να λειτουργήσει στην Κατερίνη, εξήγησε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Φάκας, διαφωνώντας σαφώς με το ύψος της δαπάνης που υπολογίζεται σε 206.000 ευρώ.

Όπως αναφέρει σε γραπτή του δήλωση «στην πόλη μας, εδώ και χρόνια, έχει ήδη δημιουργηθεί και λειτουργεί από εθελοντές το «Χριστουγεννιάτικο Χωριό», το οποίο συγκεντρώνει κάθε χρόνο πολλούς επισκέπτες και καλύπτει τις ψυχαγωγικές ανάγκες μικρών και μεγάλων. Επίσης στο «Χωριό» πραγματοποιούνται δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης όπως το να υποστηρίζει κάθε επισκέπτης το κοινωνικό παντοπωλείο φέρνοντας, προαιρετικά, 2 κιλά τρόφιμα.»
Επίσης τονίζει πως «ο Δήμος θα πρέπει να έχει προτεραιότητα την δημιουργία ενός δίκτυου προστασίας για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (ενίσχυση κοινωνικών παντοπωλείων, ιατρικών δομών κτλ). Η φτωχοποίηση λόγω των μνημονίων έχει αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό και κατά την γνώμη μου πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα υπάρχει ούτε ένα παιδί που δεν θα έχει να φάει και μετά να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες ψυχαγωγίας και διασκέδασης.»