Τα Ολύμπια Νέα

Κοινωνικά

Και η τρίτη ηλικία το γιορτάζει

Γιορτή στο Χριστιανικό σπίτι ηλικιωμένων «Ο καλός Σαμαρείτης»

1

Την 1η Οκτωβρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας, πραγματοποιήθηκε με μέσα σε κλίμα εορτασμού και συγκίνησης η γιορτή προς τιμή των ηλικιωμένων που φιλοξενούνται στο γηροκομείο.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο διευθυντής του Ιδρύματος Θέμης Σινωπίδης, ο οποίος μίλησε για την προσφορά του ιδρύματος. Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι ο «Καλός Σαμαρείτης», που δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα και δραστηριοποιείται για 11η χρονιά στην τοπική κοινωνία της Κατερίνης. Ο κ. Σινωπίδης θύμισε επίσης ότι η λειτουργία του ιδρύματος είναι συνυφασμένη με τις χριστιανικές αρχές και θέλει να μεταδώσει τη χριστιανική ελπίδα στους ανθρώπους που περιθάλπτει.
Επίσης, η προϊσταμένη του Ιδρύματος Βάσω Καραμαγκάλη, ευχαρίστησε όλους τους φίλους και συγγενείς που παρευρέθηκαν στη γιορτή καθώς και το προσωπικό για τη συμβολή του στη διοργάνωση της γιορτής και ανέφερε: «Δεν υπάρχει πιο δύσκολο πράγμα από το να είναι κανείς στο κρεβάτι και να εξαρτάται πλήρως από τους άλλους. Το έργο αυτό που προσφέρουμε είναι μεν δύσκολο αλλά θεάρεστο και θέλουμε να συνεχίσουμε να το κάνουμε με πολλή αγάπη».
Στη συνέχεια, προβλήθηκε βίντεο με φωτογραφίες των περιθαλπόμενων και του προσωπικού από την καθημερινή ζωή στο γηροκομείο και τις εκδηλώσεις της χρονιάς που πέρασε. Το βίντεο θύμισε χαρούμενες στιγμές και προκάλεσε συγκίνηση στους ηλικιωμένους και στους παρευρισκόμενους.
Τη γιορτή έκλεισε με παραδοσιακούς χορούς και ζωντανή μουσική μία ομάδα από την «Εστία Πιερίδων Μουσών» οι οποίοι χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς και με το χαμόγελο και τη διάθεσή τους χάρισαν στιγμές κεφιού στους ηλικιωμένους
Σε σύντομο χαιρετισμό του, ο πρόεδρος της Εστίας κ. Μιτσοκάπας, ανέφερε: «Ευχαριστούμε για τη μεγάλη τιμή που μας κάνατε με το να μας προσκαλέσετε να συμμετάσχουμε στη γιορτή των Ηλικιωμένων. Αποτελεί για το σύλλογο μας σημαντική χαρά και ικανοποίηση ότι με την παρουσία μας συμβάλλαμε στο να προσδώσουμε στη γιορτή εορταστικό και χαρούμενο τόνο. Η Ελληνική παράδοση την οποία υπηρετεί η Εστία Πιερίδων Μουσών μας προστάζει να φροντίζουμε και να στηρίζουμε την τρίτη ηλικία.»
Το χορευτικό τμήμα της Ε.Π.Μ. με επικεφαλής τον χοροδιδάσκαλο Γεώργιο Δημόπουλο απέδωσε χορούς από την Θράκη. Επενδύθηκε μουσικά από τα μέλη της παραδοσιακής μουσικής της Εστίας, στο ακορντεόν από την μικρή και πολυτάλαντη Θωμαή Θεοχαροπούλου και στο νταούλι από τον χοροδιδάσκαλο Ιωάννη Μοσχίδη.
Η προϊσταμένη του ιδρύματος πρόσφερε μια αναμνηστική ευχαριστήρια πλακέτα στον πρόεδρο της Εστίας για την αφιλοκερδή συμμετοχή τους στη γιορτή.
Στο κλείσιμο της γιορτής, μοιράστηκαν λουλούδια σε όλους τους ηλικιωμένους που ήταν τα τιμώμενα πρόσωπα και προσφέρθηκαν σε όλους τους παρευρισκόμενους σπιτικά εδέσματα.
Τα στελέχη του σπιτιού των ηλικιωμένων ευχαρίστησαν ιδιαίτερα τον πρόεδρο και τα μέλη της Εστίας Πιερίδων Μουσών που με χαρά αποδέχθηκαν την πρόσκληση να παρευρεθούν στη γιορτή και συμμετείχαν σε αυτήν με την καρδιά τους. Επίσης, ευχαρίστησαν το Ανθοπωλείο «Βουβουδάκης» που για ακόμη μια χρονιά προσέφερε δωρεάν λουλούδια στους ηλικιωμένους.